Zapažen nastup Cro Stara u Zagrebu

Taekwondo klub Cro Star na Čigra open u Zagrebu
Taekwondo klub Cro Star

U subotu se u Zagrebu održao veliki međunarodni taekwondo turnir 'Čigra Open' na kojem je nastupilo 750 natjecatelja u svim uzasnim kategorijama iz pet država (Slovenije, Slovačke, Češke, Bosne i Hercegovine, Hrvatske).

Mostarski taekwondo klub 'Cro Star', koji vodi trenerica Klaudia Marić, ostvario je izvrsne rezultate i tako nastavlja nizati svoje uspjehe iz turnira u turnir. 10 natjecatelja 'Cro Stara' su nastupili kao članovi tima Taekwondo saveza Federacije Bosne i Hercegovine te su se izborili za 14 medalja: dvije zlatne, šest srebrenih, šest brončanih.

Zlato su osvojili: Iva Marić, Ivan Skoko. Srebrene medalje su osvojili: Josip Bevanda, Matej Dankić, Lana Tikvić, Ana Drežnjak, Jelena Ćeško, Petra Bukvić. Brončana odličja su dobili: Mia Drežnjak (dvije bronce), Nikol Marić, Iva Marić, Jelena Ćeško, Petra Bukvić

"Ekipa je bila odlična, motivacija na nivou te smo tako i ostvarili ovaj izvrstan rezultat. Želim se zahvaliti Taekwondo savezu Federacije Bosne i Hercegovine koji je svim natjecateljima platio kotizaciju za ovaj turnir. I na nedavno održanom turniru u Crnoj Gori je savez platio kotizacije, te se na taj način smanjuju troškovi, a samim tim se omogućava djeci da nastupe na ovako velikim turnirima", rekla je trenerica Klaudia Marić.

Tim Taekwondo saveza Federacije Bosne i Hercegovine se sastojao od 51 natjecatelja iz sedam klubova. U ekipnom plasmanu osvojen je pehar za 1. mjesto ekipno u kadetima, 2. mjesto ekipno u juniorima, 2. mjesto ekipno u seniorima te u sveukupnom poretku svih selekcija je ekipa Taekwondo saveza Federacije BiH zauzela odlično 2. mjesto.

"Drago mi je da su naši natjecatelji doprinijeli ekipnom plasmanu saveza. Ovo je bilo jedno dobro iskustvo za njih, vidio se pomak, a motivacije i zalaganja nije nedostajalo", dodala je Marić. Ekipu 'Cro Stara' su u Zagreb vodili treneri Klaudia Marić i Boris Knezović. Turnir se održao u Domu sportova na osam borilišta s elektronskom opremom.