VIDEO  - Kličko obranio naslov svjetskog prvaka

Nakon Juana Carlosa Gomeza i Chrisa Arreole, 38-godišnji Kličko je u subotu u švicarskom Bernu sudačkom odlukom nakon 12 rundi svladao dosad neporaženog Kevina Johnsona, kojem očito cilj nije bio pobijediti, već ostati svih 12 rundi na nogama. Kličko nijednom nije uspio srušiti Amerikanca i tek je drugi put u uspješnoj karijeri do slavlja došao bez nokauta. Jedini koji se protiv starijeg Klička uspio izvući bez nokauta do subote je bio Nijemac Timo Hoffman kojeg je Ukrajinac svladao u studenome 2000.

Iako je Johnson u dosadašnje 23 borbe ostvario 22 pobjede i jedan remi, u subotu u PostFinance Areni nije pokazao gotovo ništa, zbog čega je 17.000 nezadovoljnih gledatelja sredinom meča počelo zviždati.

Johnson je na početku meča izgledao prilično komično. Vrijeme je uglavnom provodio na konopcima, bez imalo inicijative i ideje kako ugroziti Klička koji je bez previše rizika držao borbu pod kontrolom. U nastavku je 30-godišnji Johnson pokušao nešto napraviti, čak je nanio Kličku i ozljedu desnog oka, ali cijelo je vrijeme bio u podređenom položaju. Sve su se njegove bahate izjave uoči meča pokazale potpuno ispraznima, bez imalo pokrića.

No, i Ukrajinac je pokazao vrlo malo, nije djelovao kao da zna kako riješiti meč nokautom protiv slabog suparnika, što je potpuno netipično za njega. Naime, dosad je od 38 pobjeda, čak 37 njih ostvario nokautom.

Ovako je do 39. pobjede u 41 dosadašnjoj borbi došao nakon jednoglasne odluke sudaca.

"Bilo bi mi draže da sam ga nokautirao, ali sretan sam što sam pobijedio u svih 12 rundi. Nije ga bilo lako pogoditi", rekao je Kličko, dok je Johnson likovao kao da je on pobijedio:

"Kad sam prvi put sreo Vitalija, rekao sam mu "Nećeš me nokautirati". Ovo nije bila teška borba, ali trebam raditi na još nekim stvarima, tako da se sada vraćam u dvoranu."

Braća Vitalij i Vladimir Kličko su najavili kako u 2010. žele u svoje vlasništvo uzeti sva četiri velika naslova, što znači da moraju razvlastiti Britanca Davida Hayea koji drži WBA pojas.

"Imamo san i učinit ćemo sve da ga ostvarimo. Sljedeća će godina biti vrlo zanimljiva", zaključio je stariji brat.

index.hr