Veoma uspješan vikend za karataše Širokog

Karate klub Široki Brijeg na Ilidža openu 2022
K.K. Široki Brijeg

Za karate klub Široki Brijeg na Ligi Hercegovine ovo je bio odličan vikend gdje su u subotu osvojili 21 medalju, te na Međunarodnom turniru Ilidža Open u nedjelju pet medalja. 

Jučer je karate klub Široki Brijeg nastupio na 1. kolu lige Hercegovine u Ljubuškom u organizaciji karate kluba Ljubuški. Na ligi je nastupilo preko 300 natjecatelja te su u ukupnom poretku zauzeli visoko drugo mjesto.

Ovaj klub je nastupio sa 24 natjecatelja koji su osvojili 21 medalju i to: zlatne medalje su osvojili - Valentino Slišković, Viktor Kvesić, Klara Lovrić, Iva Marić 2x, Matej Zeljko, Ivan Karačić, Andrijana Marušić.

Ekipno djevojke su osvojile zlato i pehar (Iva Marić, Klara Lovrić, Marija Ivanković). Ekipno muški su osvojili zlatnu medalju i pehar (Viktor Kvesić, Valentino Slišković, Matej Zeljko, Karlo Spajić te Bozo Lončar).

Srebrene medalje su osvojili: Iva Lasić, Marija Ivanković, Viktor Kvesić, Lea Ćorić.

Brončana odličja su osvojili: Matej Zeljko, Iva Lasić, Iva Slišković, Anamarija Glavan, Gordana Galić, Valentino Slišković, Katja Pavković.

U nedjelju je karate klub Široki Brijeg nastupio na najjačem turniru u BiH Ilidža Open, koji je okupio sedam država, 87 klubova te 1012 prijava natjecatelja. 

Karate klub Široki Brijeg je nastupio sa osam natjecatelja te osvojio pet medalja. Zlatnu medalju je osvojio Matej Zeljko. Srebrene medalje su dobili Mihael Hrkać, Viktor Kvesić, Valentino Slišković. Brončana medalja je pripala Ivi Marić.