Večeras u Ljubuškom veliki borilački spektakl u čast Ludviga Pavlovića

Grand prix u Gradskoj športskoj dvorani Ljubuški otvorit će legendarni boksač George Chuvalo u 20 sati, a prije nego svečano otvori ovaj kup na velikom videozidu bit će prikazan njegov meč s Muhamedom Alijem.

"Pripremiti ćemo jedno veliko iznenađenje za Chuvala, naime pozvat ćemo svu njegovu rodbinu u ring i pokloniti mu jednu sliku, za koju se nadam da će mu biti jedna od najdražih", kazao je Ante Šimović organizator gotovo svih značajnih borilačkih priredbi u BiH.

U superteškoj kategoriji turnir će po sistemu mini piramide, četri superteškaša podjeljena su u dvije skupine, a pobjednici skupina istu večer se sastaju u finalu gdje dobivamo pobjednika grand prixa. U prvoj skupini sastat će se Arunas Andriuskevicius (Litva) koji ujedno slovi za favorita turnira i Tihamer Brunner (Mađarska), dok će se u drugoj skupini boriti Srđan Brezar (Banja Luka) i Zoran Dorčić (Hrvatska). Borbe će biti po pravilima profesionalnog tajlandskog boksa (Muay Thai), dopušteni su između ostalog udarci laktom i koljenom u tijelo i glavu.

Osim glavnoga dijela turnira, gledatelji će moći vidjeti borbe u lako teškoj kategoriji do 95 kilograma gdje će snage odmjeriti Isak Memišević (Tuzla) i Zoran Majkić (Rijeka), Armin Zahirović (Orašje) i Ivan Soldo (Široki Brijeg), Asmer Hrnjčavić (Ljubuški) i Richard Siladji (Budimpešta, Mađarska), te Dženan Muminović (Sarajevo) i Laslo Czene (Mađarska).


"Nisam gledao prije ove borce, ima ih nekoliko doista talentiranih, stoga se nadam da će biti interesantno večeras u Ljubuškom", kazao je George Chuvalo.

ljportal.com