Uspješan nastup taekwondo klubova iz Mostara na međunarodnom natjecanju

Taekwondo klub Zrinjski Iskra open
Taekwondo klub Zrinjski

U nedjelju 6. lipnja 2021. održan je 'Iskra Open', na kojem je nastupilo 545 natjecatelja. Taekwondo klub 'Zrinjski' predstavio se s 13 natjecatelja. Ostvarili su zavidan rezultat te osvojili 11 medalja.

Zlatni su bili Marko Šetka i Barbara Penavić. Srebro su izborili: Katarina Ćorić, Roko Baković, Nina Golemac i Iva Šetka, dok su broncu osvojili: Marin Čuljak, Ante Šetka, Gabriel Pintarić, Toma Rozić i Nika Dragović.

Na turniru su nastupili Petra Martinac i Nika Rašić kojima je ovo bio prvi turnir, usprkos dobrim borbama nisu izborili medalju. Iz ovog kluba posebno ističu Marka Šetku koji je pokazao veliku nadmoć u svojoj kategoriji, te zasluženo proglašen najboljim borcem turnira u konkurenciji mlađih kadeta A klase.

Ekipu su predvodili treneri: Vlatka Živkušić, David Marijanović i Hrvoje Marijanović. Ujedno ovo je bio i kontrolni turnir pred Prvenstvo BiH, za koji se Taekwondo klub 'Zrinjski' intezivno sprema.

Taekwondo klub Zrinjski Iskra open

Nakon osvojene 54 medalje na nedavno održanom turniru u Sarajevu, mostarski Taekwondo klub 'Cro Star' nastavlja nizati uspjehe. U nedjelju je u Hadžićima održan međunarodni taekwondo turnir 'Iskra Open', na kojem su Mostarci bili opet iznimno uspješni te su osvojili 32 medalje i tri pehara.

"Na turniru u Hadžićima naš klub je predstavljao 21 natjecatelj, a osvojili smo 32 medalje (sedam zlatnih, 11 srebrenih i 14 brončanih), pehar za najboljeg natjecatelja turnira i dva ekipna plasmana. Neki natjecatelji su imali pravo nastupa u dvije discipline i svi su za veliku pohvalu. Ove godine su pomalo krenuli turniri. Do sad smo nastupili na tri turnira te smo osvojili sveukupno 97 medalja, šest pehara za ekipni plasman i titulu najboljeg natjecatelja turnira", rekla je trenerica 'Cro Stara' Klaudia Marić.

Zlato su osvojili: Gabriel Aleksandar Ćeško (dvije zlatne medalje), David Rezo (dvije zlatne), Luka Bošnjak, Josip Bevanda, Marko Bevanda.
Srebro: Niko Krešić (dvije srebrene), Iva Marić, Lea Krešić, Iva Grbešić, Antonio Rezo, Domagoj Doko, Matej Dankić, Matej Šunjić, Jelena Ćeško, Petra Bukvić.

Bronca: Domagoj Doko, Jakov Lucović (dvije brončane), Jelena Ćeško, Ana Grbešić, Luka Bošnjak, Barbara Lasić (dvije brončane), Iva Marić, Iva Šunjić, Jana Krtalić (dvije brončane), Lana Šunjić, Lea Krešić.

Gabriel Aleksandar Ćeško je dominirao svojom kategorijom u obje discipline te je pored dvije osvojene zlatne medalje zasluženo osvojio i pehar za najboljeg vrtićanca turnira. Josip Bevanda je drugi najbolji kadet turnira. David Rezo je treći najbolji vrtićanac turnira. Ekipa 'Cro Stara' je u ekipnom poretku zauzela 2. mjesto u vrtićancima, 2. mjesto u kadetima.

Na turniru u Hadžićima je nastupilo 545 natjecatelja iz četiri države. Turnir se održao na pet borilišta s elektronskom opremom.  Ekipu 'Cro Stara' su vodili treneri Klaudia Marić, Boris Knezović i Teo Jergović.