USPJEŠAN NASTUP Hercegovci na dva turnira osvojili devet medalja

Judo klub Herceg prvenstvo Balkana Podgorica 2023
J.K. Herceg

Proteklog vikenda održano je balkansko prvenstvo u judou za mlađe kadete do 15 godina. Tehnički organizator bio je judo savez Crne Gore, a turnir se održao u glavnom gradu Podgorici. Ovo izdanje balkanskog prvenstva bilo je najbrojnije i okupilo je 350 judaša iz Bosne i Hercegovine Kosova, Crne Gore, Bugarske, Albanije, Grčke, Moldavije, Sjeverne Makedonije i Rumunjske.

Član judo kluba 'Herceg', Nikola Dankić, okitio se titulom viceprvaka Balkana u kategoriji do 73 kilograma. Dankić je pobjedio u tri borbe (Moldavija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina) te je u finalu poražen od drugog predstavnika Crne Gore.

Ovim je srebrom Dankić nastavio niz dobrih rezultata budući da je ove godine i aktualni prvak Bosne i Hercegovine. Pored Dankića zapažen nastup imala je i Nera Prce (peto mjesto) i Eva Pindžo (sedmo mjesto). Nastupile su Lorena Vučić i Petra Čuljak koje ovaj put nisu ostvarile plasman. Pravo nastupa na prvenstvu Balkana imaju osvajači medalja s državnih prvenstava.

Salona Open

Isti dan održan je i 'Salona Open' u Solinu. Turnir je okupio 450 natjecatelja iz pet država (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Češka, Mađarska i Slovenija) i 47 klubova. 'Herceg' je osvojio četiri zlatne medalje, srebro i tri bronce te se opet popeo na visoko četvrto mjesto u ukupnom plasmanu.

Posebno se 'Herceg' istaknuo u kategoriji dječaka do 12 godina gdje su imali tri predstavnika (Gačić, Okić i Primorac) u tri najbrojnije kategorije i u sve tri osvojili zlato s omjerom 11 pobjeda i 0 poraza.

Osvajači medalja: zlato: Marko Gačić, Ilan Okić, Nikola Primorac i Ivano Đinkić; srebro: Marko Čerkuč; bronce: Sara Planinić, Marko Azinović, Stefan Juka. Narednog vikenda 'Herceg' nastupa na najstarijem turniru u regiji 'Kup Jadrana', te na međunarodnom judo turniru u Berkovićima.