USPJEH Članica 'Borse' briljirala u dresu reprezentacije BiH

Korina Džidić medalja
J.K. Borsa

Aktualna prvakinja Balkana, reprezentativka BiH iz 'Borse' - Korina Džidić briljirala je na Europskom kupu za juniore koji se ovih dana održava u Skopju, u Sjevernoj Makedoniji.

Kup je okupio 29 juniorskih reprezentacija (U21) sa područja Europe, među kojima su i tri s drugih kontinenata: Kolumbija, SAD i Saudijska Arabija, a Bosni i Hercegovinu predstavlja 18 reprezentativaca.

Na putu do zlata, Korina je svladala Asju Nurković iz Crne Gore, Saru Šančić iz Hrvatske, te u polufinalnoj borbi Jovanu Čakarević iz Srbije. U četvrtoj i finalnoj borbi Korina je pobijedila Niku Slacek, reprezentativku Hrvatske.

Napomenimo da je petnaestogodišnja Korina tek druga godina uzrasne kategorije 'U18', te se na borilištima Europskog kupa u Skopju 'sastajala' sa tri do četiri godine starijim borcima.  Ovo je ujedno i prvo juniorsko zlato u ženskoj konkurenciji, sa ovog ranga natjecanja, koje pristiže u Mostar kada je u pitanju judo sport.

U kategoriji do 70 kg nastupala je i Johanna Elisabeth Klinger. Ubilježivši pobjedu nad predstavnicom Švedske Nielsen Tove, poražena je od Sare Šančić iz Hrvatske.

Nakon 1. dana Europskog kupa, Bosna i Hercegovina zauzima visoke ekipne plasmane. U konkurenciji žena zauzima 1. mjesto, dok u svekupunom poretku [M,Ž] zauzima 2. mjesto.