U13 Novo slavlje u redovima 'Borse'

Ina Marić prvenstvo Balkana juniori 2023
J.K. Borsa

Nakon što je proteklog vikenda u Sjevernoj Makedoniji održano prvenstvo Balkana, za uzrast U18, na kojem je 'Borsa' slavila kao najbolji bh. klub, već ovog vikenda 370 najboljih mladih judaša Balkana uzrasta U13, natjecalo se u sportskoj areni 'Translinavia' u rumunjskom gradu Sibiu na kojem je 'Borsa' iznjedrila novo odličje.

Članica 'Borse' Ina Marić je s tri pobjede i jednim porazom postala viceprvakinja Balkana. U vrlo jakoj konkurenciji, u kategoriji do 52 kg, Ina je bila bolja od Asye Tanker iz Turske, Roxane Mena iz Grčke, te Ane Lazar iz Rumunjske. U vrlo 'tijesnoj'  finalnoj borbi Ina je izgubila od reprezentativke Rumunjske Arianne Maria Vasile.

Zapažen nastup iz redova 'Borse' imala je i Leona Čuljak koja je s dvije pobjede (Turska, Grčka) i dva poraza (Rumunjska, Turska) završila na 5. mjestu. 'Borsi' je ovo 33. odličje s prvenstva Balkana u pojedinačnoj konkurenciji.

Balkansku judo asocijaciju čine reprezentacije Turske, Rumunjske, Grčke, Bugarske, Albanije, Moldavije, Cipra, Kosova, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Srbije i BiH, priopćeno je iz 'Borse'.