U Čitluku se po prvi put organizira boksački turnir

Boksački klub Brotnjo Čitluk,boks
Boksački klub Brotnjo

Boksački klub „Brotnjo“ organizator je boksačkog turnira pod nazivom "Dani berbe grožđa 2022.“ koji se održava po prvi put u Čitluku, i to u sklopu istoimene tradicionalne turističko - kulturno-gospodarstvene manifestacije broćanskog kraja, dana 17. rujna 2022. godine s početkom u 14 sati.

4. kolo boksačke Lige Federacije BiH u Gradskoj športskoj dvorani u Čitluku okupit će više od stotinu natjecatelja iz mnogobrojnih klubova s područja Federacije BiH.

"Zadovoljstvo nam je biti organizatorom prvog ovakvog sportskog događaja u našem Brotnju. Manifestacija 'Dani berbe grožđa' po kojoj smo poznati na daleko idealna je prilika da Federalnu boksačku ligu dovedemo doma i domaćoj publici predstavimo naše mlade i uspješne sportaše. Širom BiH ostvarili smo zavidne rezultate na svim natjecanjima sto je pokazatelj da dobro radimo svoj posao. Dobrim rezultatima nadamo se i na ovom turniru“, istaknuo je Vjekoslav Bošnjak, predsjednik i trener Boksačkog kluba „Brotnjo“.

"Kao organizatori jedinstvenog boksačkog natjecanja u našoj općini, poduzeli smo sve korake kako bi organizacija bila na zavidnoj razini, a očekujemo pozitivno ozračje tijekom samoga natjecanja. Sretni smo što nam dolaze kolege i prijatelji iz drugih klubova, a posebno smo zadovoljno što će u ring izaći čak osam naših Brotnjaka. To im je prvi nastup pred domaćom publikom i potrebno im je ohrabrenje s tribina“, istaknuo je Rafael Pervan, trener i potpredsjednik kluba.

Turnir se organizira u suradnji s Boksačkim savezom Federacije BiH, a uz financijsku potporu Općine Čitluk i mnogobrojnih prijatelja sponzora koji prate i podržavaju rad kluba od samog početka. Ulaz na turnir je besplatan.