Treneri taekwondo kluba Cro Star stekli licence za 2020. godinu

Treneri taekwondo kluba Cro Star stekli licence za 2020. godinu
Hercegovina.info

Mostarski taekwondo klub Cro Star, koji vodi trenerica Klaudia Marić, imao je aktivan protekli vikend. U Sarajevu su u organizaciji Taekwondo Saveza Bosne i Hercegovine održani licencni seminari za trenere i voditelje.

Iz mostarskog Cro Stara licencu trenera za 2020. godinu je dobila Klaudia Marić, a licencu voditelja Boris Knezović i Teo Jergović. Pored licence Taekwondo Saveza BiH, trenerica Klaudia Marić ima i licence Svjetske i Europske Taekwondo Federacije.

Seminar se sastojao od nekoliko vrlo korisnih predavanja u svezi sljedećih tema: Promocija i komunikacije u sportu, sudačka pravila, online prijava natjecatelja, pravilnik antidoping agencije, savjeti terapeuta u slučaju ozljeda uz praktični prikaz, te je na kraju seminara uslijedio trening tehnike s Anđelkom Vučenikom iz Hrvatskog Taekwondo Saveza.

Na seminaru je sudjelovalo 53 kluba iz cijele Bosne i Hercegovine a 120 trenera je pristupilo licencnom seminaru.

Tijekom prvog mjeseca je mostarski Cro Star svojim mlađim članovima organizirao jednu vrlo zanimljivu, komičnu i interaktivnu predstavu „Bibi – svemirska pitalica“. U ovoj predstavi je uživalo oko 50 djece, koja su zainteresirana i za drugi dio predstave.
Upis novih članova je i dalje u tijeku.

„Od 9.mjeseca prošle godine smo imali veliki upis novih članova. Počelo je trenirati njih 45 različitog uzrasta, a od Nove godine imamo već 13 novih članova.“ rekla je trenerica Klaudia Marić.

Svi članovi kluba su podijeljeni u različite grupe. Tako postoji grupa „Taekwondo klinci“ za one najmlađe od 4-6 godina, grupe za početnike i napredne članove (mlađi i stariji uzrasti), a veliki je i odaziv odraslih na treninzima rekreacije.

„Na treninge odraslih dolaze roditelji kluba, ali i osobe, čija djeca ne treniraju u klubu, a žele se rekreirati i učiniti nešto dobro za svoje zdravlje. Pogodnost za roditelje je ta da mogu trenirati u isto vrijeme kad i njihova djeca, jer imamo dvije odlično opremljene dvorane, i naravno imaju i pogodnost pri plaćanju“ dodala je trenerica Klaudia Marić.

Natjecatelji Cro Stara se punom parom pripremaju za nadolazeće turnire, i trenira se svaki dan, a grupi natjecatelja se pridružila i grupa početnika, koja će se tek okušati u borbama.