FOTO/VIDEO  Trebinjka koja bi “razbila” većinu muškaraca: Olja će se boriti protiv “čelične Njemice”

Dr. Christine Theiss se prvobitno 2. ožujka trebala boriti sa Natalie Bee iz Velike Britanije. Međutim, meč je otkazan jer joj se majka nakon prometne nesreće nalazi u komi. „Potpuno razumijem Natalie. Naravno da se pod takvim okolnostima ne može boriti. Majka joj je važnija od bilo koje borbe", kaže Dr. Christine Theiss.

Svjetska organizacija WKA je odmah reagirala: Christini Theiss je pronašla novog protivnika. To je 22 godišnja Olju Žerajić koja nosi naslov svjetskog prvaka (WAKO) u superlakoj i pero lakoj kategoriji. Menadžer Dr. Christine Theiss i trener Mladen Šteko se raduju borbi dodajući da cijene protivnika.

„Radujem se što je Olja pristala na borbu. Olja je pored Natalie Bee i Christine Theiss jedna od najboljih svjetskih prvakinja i od dosadašnjih 20 profesionalnih borbi nije ni jednu izgubila", kaže Šteko i dodaje: „Olja dolazi u Njemačku kako bi Christini oduzela pojas (WKA). Za Christinu će to biti težak meč". WKA je svjetska kickbox i karate asocijacija. Riječ je o najvećem i najastarijem udruženju za kickbox.

Olja Žerajić u prednosti

Christine Theiss kaže da iznenadna promjena protivnika nije dobra. „Pripremala sam se za Natalie Bee. Međutim, u posljednja tri tjedna sam se pripremala za novu protivnicu i mislim da sam optimalno pripremljena za Olju Žerajić", kaže Dr. Christine Theiss.

Olja upravo u izenandnoj promjeni Christininog protivnika vidi svoju prednost. „Za Dr. Christine Theiss je promjena loša jer sam ja najbolja. Nisam izgubila još ni jednu borbu. Za razliku od Dr. Christine Theiss sam se uvijek borila sa najboljim. Sada dolazim u Njemačku kako bi osvojila pojas", samouvjerena je Olja.

Sestre bliznakinje

Olja Žerajić je svjetska prvakinje u ful kontaktu, u kategoriji 62 kg. Oljina sestra blizankinja, Nataša se također bavi sportom u kojem su se, kako kaže, našle savim slučajno, kada su, nakon što su vidjele plakat, došle da se upišu na neke borilačke vještine.

Kickboxom se rekreativno počinju baviti 2004. godine. Samo šest mjeseci kasnije kreću i na takmičenja. U svibnju 2005. godine su imale prvo takmičenje, državno prvenstvo, gdje su obje osvojile drugo mjesto. Iste godine obje osvajaju prvo mjesto na Kupu države, a već sljedeće godine osvajaju i državno prvenstvo, što im je otvorilo mogućnost da idu na veća takmičenja.

Olja je u svom profesionalnom takmičenju prvo osvojila balkansku titulu 2007. godine, zatim 2008. godine i europsku.

Meč prenosi njemačka televizija SAT.1. Oni koji nemaju signal ove televizije, borbu između Dr. Christine Theiss i Olje Žerajić mogu pratiti i putem interneta na www.ran.de.

Izvor: Deutsche Welle