TKD ZRINJSKI Mala ekipa sa velikim uspjesima se vratila u Mostar

Taekwondo klub Zrinjski u Zenici 2022
TKD Zrinjski

Taekwondo prvenstvo Federacije BiH te Kup Akademije 'Jale' održali su se u subotu, 9. travnja u Zenici, a nastupilo je ukupno 565 natjecatelja. Mostarski Taekwondo klub 'Zrinjski' predstavilo je 11 članova koji su sa sobom odnijeli čak šest medalja, uključujući četiri medalje zlatnog sjaja, jednu srebrenog i jednu brončanog.

Zvijezda 'Zrinjskog' na prevenstvu bio je Luka Martinac, 7-godišnji član 'Zrinjskog' koji je u Zenici odradio tri borbe i na ponos svoga kluba osvojio zlato te je proglašen najboljim vrtićancem turnira. Osim Luke, za svoj klub su zlato osigurali i Marin Čuljak, Ivan Pehar te Nina Golemac. 

Jednako uspješni bili su Iva Šetka i Roko Baković koji su nagrađene srebrenom medaljom te Ante Šetka koji su osvojio broncu. Jako dobru borbu u svom uzrastu priredili su i Nika Dragović, Tomo Rozić, Marko Šetka i Luka Vukojević, koji su i bez osvojene medalje pokazali sportski duh i znanje stečeno u TKD 'Zrinjski'.

Najmlađi članovi TKD kluba 'Zrinjski' pravi su nasljednici svojih starijih klupskih kolega i mlade nade ovog sporta u Mostaru, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini. Pod trenerskom palicom Hrvoja Marijanovića i Vlatke Živkušić, mladi sportaši donose medalje sa svakog prvenstva na kojem sudjeluju.

Jedan od sudaca na prvenstvu bio je David Marijanović iz TKD 'Zrinjski', a klub ne skriva svoj ponos i zadovoljstvo uspjesima koje njihovi članovi nastavljaju nizati, priopćeno je iz tog kluba.