TAEKWONDO Mostarski mališani u središtu Korčule 'uzeli' 13 medalja

Cro star na Korčula open 2023
TKD Cro Star

Mostarski Taekwondo klub 'Cro Star' je imao aktivno i jako uspješno ljeto. U 7. mjesecu su dvije seniorke osvojile tri medalje u jakoj konkurenciji na Hrvatskim Svjetskim igrama u Zagrebu. Organizirano je i polaganje na kojem je 29 kandidata steklo svoj novi pojas. Protekli vikend su Mostarci opet ostvarili izvrsne rezultate.

Na Korčuli je održan međunarodni taekwondo turnir Korčula Open koji se održao u subotu i nedjelju pod otvorenim nebom u centru Korčule. Nastupilo je oko 450 natjecatelja iz četiri države, a mostarski 'Cro Star' se izborio za 13 medalja, dvije titule najboljeg natjecatelja i tri ekipna plasmana. Osvojeno je 13 medalja, od toga tri zlatne, tri srebrene i sedam brončanih.

Zlato su osvojili Mia Ivanković, Gabriel Ćeško, Petar Šimun Zovko; srebro su osvojili: Josip Bevanda, Jelena Ćeško, Ana Drežnjak; dok su se za broncu izborili: Aleksandra Čabrilo, Iva Marić, Jelena Ćeško, Lana Miljko, Marko Bošnjak, Gabriel Ćeško, Mia Drežnjak. Mostarcima su pripale dvije titule najboljih natjecatelja. Mia Ivanković je proglašena najboljom kadetkinjom dok je Gabriel Ćeško proglašen najboljim vrtićancem turnira.

Postignuta su i tri ekipna plasmana: ekipno 3. mjesto u vrtićancima, ekipno 3. mjesto u mlađim kadetima, ekipno 3. mjesto u kadetima.

"Cijela ekipa je bila odlična što pokazuju i naši rezultati. S malim brojem natjecatelja smo uspjeli osvojiti tri ekipna plasmana u tri različita uzrasta, u vrtićancima, mlađim kadetima i kadetima. Posebna pohvala ide za Miu Ivanković i Gabriela Ćešku koji su imali izvrstan nastup te su zasluženo proglašeni najboljim natjecateljima svog uzrasta", rekla je trenerica Klaudia Marić.

Na turniru je nastupilo 35 ekipa iz Bosne i Hercegovine, Slovačke, Luxemburga i Hrvatske. Lokacija turnira je bila jako atraktivna. Borilišta su bila u amfiteatru uz plažu te je turnir u večernjim satima privukao i veliki broj turista koji su uživali u borbama, navedeno je iz tog kluba.