SVJETSKA PREMIER KARATE LIGA Braća Kvesić do medalja, odličje uzela i Jelena Pehar

Ivan Kvesić
ALEXANDER NEMENOV Afp

Hrvatski natjecatelji osvojili su dvije srebrne i dvije brončane medalje na turniru Svjetske Premier karate lige u Dublinu.

Ivan Kvesić u finalnom dvoboju poluteške kategorije (-84 kg) izgubio je od Talijana Michelea Martine 7-4.

U skupini Ivan je u subotnjem nastupu pobijedio Japanca Yutu Morija 12-4 i Ukrajinca Konstiantina Cimbala 4-0.

U četvrtfinalu bio je bolji od Ekvadorca Josea Aceveda 11-6. Mlađi Kvesić finale je izborio u polufinalnom okršaju protiv Grka Konstantinosa Mastrogiannisa u meču koji je završio 5-5, ali je naš reprezentativac ostvario pobjedu zahvaljujući "senshuu", odnosno pravilu prvog osvojenog boda.

Srebrna je bila i Ema Sgardelli u kategoriji do 50 kg. U finalu uspješnija je bila Venezuelanka Yorgelis Salazar 6-0.

Sgardelli je prethodno ostvarla upečatljiv niz od pet pobjeda. U natjecanju u skupini pobijedila je Turkinju Saminu Yalcin 3-0, Cipranku Irene Kontou 5-0 te Austrijanku Bettinu Plank 3-0.

U četvrtfinalu uspjeh nad predstavnicom Hong Konga Yee Ting Tsang 4-1, ali i u polufinalu protiv Ukrajinke Kateriine Krive, završilo je 2-1.

U teškoj kategoriji (+84 kg) Anđelo Kvesić osvojio je brončano odličje, nadvisivši Anesa Bostandžića iz BiH. Meč je završio 2-2, ali je pobjeda pripala našem reprezentativcu, jer je Bostandžić izgubio "senshu", a Kvesić u završnim sekundama ostvario dva boda.

U kvalifikacijskoj skupini Anđelo je remizirao protiv Nizozemca Issame Najdija 0-0, a potom je svladao Srbina Luku Vukovića 3-0 i Nijemca Nicolaia Sekota 11-7. U četvrtfinalu izgubio je od kasnijeg finaliste Ukrajinca Rizvana Talibova 2-0, pa je izborio nedjeljni dvoboj za brončanu medalju.

Jelena Pehar osvajačica je bronce u kategoriji do 50 kg. U susretu za treće mjesto svladala je Engleskinju Niamh Cosgrove 6-4.

U skupini Pehar je osvojila prvo mjesto, pobijedivši Njemicu Sidney-Michele Ott 1-0, Talijanku Erminiu Perfetto istim rezultatom, u četvrtfinalu bila je uspješnija od Ukrajinke Julije Palaševske 2-1. Porazom od kasnije pobjednice Salazar 14-4 stigla je do susreta za broncu u kojem je osvojila medalju.

Na trodnevnom turniru Svjetske lige u Dublinu sudjelovalo je 347 natjecatelja iz 58 zemalja.