SLIJEDI MU BORBA ZA TITULU Filip Hrgović nakon 76 sekundi nokautirao De Morija

Filip Hrgović
Profimedia

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović (31) pobijedio je deset godina starijeg Australca Marka De Morija (41) tehničkim nokautom nakon samo 76 sekundi u prvoj rundi na boksačkom spektaklu "Day of Reckoning" u saudijskoj prijestolnici Rijadu. Hrgović se nametnuo od samog početka i nakon manje od minute poslao De Morija na pod. Australac je uspio ustati.

Hrgović ga je tada zasuo novim nemilosrdnim kombinacijama. De Mori je počeo posrtati i odmicati se od Hrgovića okrećući mu leđa, pa je sudac morao upozoravati Hrvata da De Moriju ne zada udarac u potiljak. Nakon još par snažnih Hrgovićevih udaraca, Australčev kut odlučio je prekinuti meč. Dodajmo kako je u Hrgovićem kutu bio i Marcelo Brozović, veznjak Al Nassra i hrvatske reprezentacije, prenosi Index.

Što je sljedeće za Hrgovića?

Hrgović i De Mori bili su druga od osam borbi večeri. Hrgović je kao veliki favorit došao do očekivanog slavlja i sada ima 17 pobjeda u isto toliko profesionalnih mečeva u karijeri. Očekuje se da bi Hrgović , u 2024. godini trebao napasti pojas teškog IBF prvaka.

Prema prognozama Hrgovića očekuje borba za titulu između pobjednika borbe između Tysona Furyja i Oleksandra Usika. U slučaju da se Englez i Ukrajinac dogovore kako bi htjeli revanš i pobjednik se odrekne titule, Hrgović bi mogao boksati s pobjednikom večerašnjeg meča između Anthonyja Joshue i Otta Wallina.