SJEVERNA MAKEDONIJA Prvo mjesto za BiH u ekipnim borbama na prvenstvu Balkana

Ekipno prvenstvo Balkana reprezentacija BiH u Makedoniji

Nakon završenih pojedinačnih borbi na proteklom prvenstvu Balkana u judou na kojem je nastupilo preko 300 reprezentativaca balkanskih zemalja, upriličeno je i ekipno (mješovito M/Ž) prvenstvo Balkana na koje su se prijavile reprezentacije Grčke, Bugarske, Turske, Moldavije, Rumunjske i BiH.  

Bosna i Hercegovina osvojila je 1. mjesto, dok je drugoplasirana ekipa prvenstva reprezentacija Rumunjske, a treće mjesto zauzeli su Turska i Grčka. U 1. kolu ekipa BiH savladala je reprezentaciju Turske rezultatom 4:2. U drugom kolu i polufinalnim borbama BiH savladala je reprezentaciju Bugarske 4:3, dok su u finalu pobijedili reprezentaciju Rumunjske; 4:2.

Kadetsku reprezentaciju BiH predvodio je trener 'Borse' - Petar Zadro, a u sklopu reprezentacije za ekipno prvenstvo nastupali su:

Kadeti:
- 60: Anes Šomić ('Una' Bihać), Mario Novak ('Borsa' Mostar), - 81: Ivan Miličević ('Herceg' Mostar), Imran Gušić ('Braća Lukač' Sarajevo), +81: Almin Halilagić ('Una' Bihać), Risto Kretija ('Sokolovi' Zvornik).

Kadetkinje:
- 48: Jovana Đurić ('Panter' Bijeljina), Nika Zovko ('Borsa' Mostar), - 63: Korina Džidić ('Borsa' Mostar), Marija Luledžija ('Sokolovi' Zvornik), +63: Nina Grubišić Čabo ('Herceg' Mostar), Danijela Kajtazović ('Sokolovi' Zvornik).

Najuspješniji klub balkanskog prvenstva iz BiH je judo klub 'Borsa' iz Mostara sa osvojenom zlatnom i brončanom medaljom pojedinačno, te tri zlatna reprezentativca u ekipnom natjecanju. Prvenstvo je održano u Sjevernoj Makedoniji.