SAMBO NATJECANJE Dva Mostarca među pet najboljih u svijetu

Sambo natjecanje Demirović

U Grčkoj, točnije u gradu Thessalonikiju održalo se Svjetsko Sambo prvenstvo za juniore i mlađe juniore (youth). Bosna i Hercegovina je ovoga puta imala dva reprezentativca, a osvojena su dva sjajna peta mjesta u veoma jakoj konkurenciji.

Sambisti mostarske 'Neretve' opet su napravili povjesni rezultat u BiH. Adnan Demirović (youth) u kategoriji do 98 kg osvojio je peto mjesto u konkurenciji 12 reprezentativaca. Srđan Ajvaz (junior) u kategoriji do 88 kg osvojio je također sjajno peto mjesto u konkurenciji 14 reprezetativaca.

Na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu sudjelovalo je 26 zemalja (UKR, SRB, AZE, RUS, UZB, KAZ, BLR, BUL, ROU, N.MKD, GRE, USA, FRA, TJK, NED, ISR, ARM, GEO, MDA, CYP, LTU, BiH, GER, MAR, LVA, ISL).

Reprezentativci Bosne i Hercegovine ostavili su veoma dobar utisak i bili su zapaženi od strane mnogih drugih selektora iz Azije, Europe i SAD-a. Osim što su ostvarili izuzetne rezultate za našu zemlju, upisani su u FIAS (Svjetska Sambo Federacija) kao najbolji natjecatelji BiH i trenutno ušli među pet najboljih u svijetu u svojim kategorijama.

Cijeli tim BiH posebnu pohvalu i podršku imao je od g. Maxima Khomchenka, glavnog izaslanika za međunarodni odsjek sambo sporta za Europu i Aziju kojem se ovim putem srdačno zahvaljuju, navodi se iz Sambo kluba 'Neretva'.