Sa natjecanja se u Mostar vratili sa 22 medalje i dva pehara

Taekwondo klub Cro star na Ilidži
T.K. Cro Star

Nakon vrlo uspješnog nastupa na turniru u Fojnici prošli vikend, mostarski Taekwondo klub 'Cro Star' je ostvario još bolje rezultate na Ilidži. U subotu je održan veliki međunarodni taekwondo turnir Ilidža Open, na kojem je nastupilo oko 600 natjecatelja iz tri države. 

'Cro Star' se uz veliki broj pobjeda izborio za 22 medalje, od čega čak 11 zlata, tri srebra i osam bronci, a osvojena su i dva pehara za ekipni plasman. Zlato su osvojili: Iva Marić (dva zlata), Niko Krešić (dva zlata), Gabriel Ćeško, Marko Bevanda, Mate Bandić, Doris Zlomislić, Lea Krešić, Ana Grbešić, Iva Grbešić.

Srebro su osvojili: Jelena Ćeško, Dominik Baković, Matej Dankić. Brončane medalje se osvojili: Luka Bošnjak (dvije bronce), Lea Krešić, Emanuel Naletilić, Filip Vidačak, Gabriel Ćeško, Marko Bošnjak, Jelena Ćeško.

Taekwondo klub Cro star na Ilidži

"Konkurencija je bila stvarno jaka i naši natjecatelji su znali imati po četiri borbe do zlata. Za to je potrebno puno kondicije i motivacije, ali smo bili dobro pripremljeni i cijela ekipa zaslužuje veliku pohvalu", rekla je trenerica Klaudia Marić. Ostvaren je veliki broj pobjeda i bodova, pa su se Mostarci pored 22 medalje izborili i za dva ekipna plasmana.

"Mlađe kadetkinje Iva Marić i Jelena Ćeško nastavljaju dominirati svojom kategorijom. Nakon što su eliminirale protivnice svaka sa svoje strane ždrijeba, susrele su se u finalu, te je Iva Marić osvojila zlato, a Jelena Ćeško srebro. Također želim istaknuti zlatne sestre Ivu i Anu Grbešić. Nakon što su se okitile zlatnim medaljama na nedavno održanom Prvenstvu Federacije BiH i Kupu BiH, i na Ilidži su bile najbolje u svojim kategorijama. 

Vrtićanci su opet pokazali da se bore kao veliki, te su Niko Krešić, Gabriel Ćeško i Marko Bevanda uvjerljivim pobjedama došli do zlata. Konkurenciju smo pomeli i na disciplini kick za najmlađe te su Mate Bandić, Doris Zlomislić i Lea Krešić uz puno pobjeda došli do najsjajnije medalje", dodala je trenerica Klaudia Marić.

Treneri Klaudia Marić i Boris Knezović vodili su ekipu na Ilidžu.