S Prvenstva FBiH se u Mostar vratili sa 28 medalja

Taekwondo klub Cro Star u Zenici 2022
Taekwondo klub Cro Star

Mostarski Taekwondo klub 'Cro Star' i ovaj vikend nastavlja nizati fantastične rezultate. U subotu je u Zenici održano Prvenstvo Federacije BiH za natjecatelje A klase i Kup Akademije Jale za natjecatelje B klase.

18 natjecatelja 'Cro Stara' izborilo se za 28 medalja (11 zlata, osam srebra i devet bronci), četiri ekipna plasmana i titulu najboljeg natjecatelja.

Zlato su osvojili: Lea Krešić (dva zlata), Iva Marić (dva zlata), Matej Šunjić, Jelena Ćeško, Iva Grbešić, Matej Dankić, Luka Bošnjak, Nikol Marić, Petra Bukvić. Srebrena odličja su osvojili: Ivan Skoko (dva srebra), Josip Bevanda, Ana Grbešić, Ivan Jelić, Iva Šunjić, Jana Krtalić, Petra Bukvić. Bronce su osvojili: Gabriel Aleksandar Ćeško, Luka Bošnjak, Marko Bevanda, Jana Krtalić, Lana Šunjić, Lana Tikvić, Nika Dragić (dvije bronce), Nikol Marić.

U ekipnom plasmanu ekipa 'Cro Stara' zauzela je 1. mjesto u kadetima, 1. mjesto u mlađim kadetkinjama, 1. mjesto u kicku, a 2. mjesto u sveukupnom poretku. Matej Šunjić je proglašen za najboljeg kadeta, dok je Lea Krešić druga najbolja mlađa kadetkinja i treća najbolja djevojčica u kicku u konkurenciji 29 djevojčica.

"Ekipa je bila više nego fantastična. Imali smo jako veliki broj pobjeda te smo stoga i zauzeli tri prva mjesto u ekipnom plasmanu i drugo mjesto u sveukupnom plasmanu. Na Kupu smo isprobali jednu grupu naših početnika koji su opravdali povjerenje nas trenera te će se na njih definitivno moći u budućnosti računati. 

Lea Krešić i Iva Marić su i ovaj put pokazale totalnu nadmoć nad svojim protivnicama pa su se s pravom okitile s po dva zlata. Obje su nagrađene na izboru najboljih sportaša kluba za 2021. godinu", rekla je trenerica kluba Klaudia Marić.

Natjecanje se održalo u Areni u Zenici, a ekipu 'Cro Stara' vodili su treneri Klaudia Marić i Boris Knezović. Sljedeća aktivnost za Taekwondo klub 'Cro Star' jeste polaganje za učeničke pojaseve kojem će ovaj put pristupiti više od 40 kandidata, navodi se iz tog kluba.