PRVENSTVO FBIH Mostarski taekwondoisti osvojili 12 medalja i tri pehara

Taekwondo klub Cro star u Zenici
Taekwondo klub Cro Star

Nakon osvojene 21 medalje pretprošli vikend, Taekwondo klub 'Cro Star' Mostar nastavlja nizati uspjehe. U subotu su Mostarci nastupili na Taekwondo prvenstvu Federacije BiH koje se održalo u Gradskoj areni u Zenici. 'Cro Star' se izborio za 12 medalja, tri pehara i titulu najboljeg natjecatelja.

Zlatne medalje su osvojili: Ana Grbešić, Jelena Ćeško, Lea Krešić, Gabriel Aleksandar Ćeško, Luka Bošnjak, Niko Krešić. Srebrene medalje su osvojili: Iva Grbešić, Niko Krešić, Petra Bukvić, Gabriel Aleksandar Ćeško, Jakov Lucović. Brončano odličje je osvojio Marko Bošnjak.

Jelena Ćeško proglašena je najboljom djevojčicom u kicku, dok je Gabriel Aleksandar Ćeško treći najbolji dječak u kicku. 'Cro Star' se izborio i za tri pehara u ekipnom plasmanu.

"Ekipa je bila odlična, od 12 medalja osvojeno je čak šest zlatnih medalja, a uz to i tri ekipna plasmana. Pored Prvenstva Federacije podsjetimo da smo bili jako uspješni i na ostalim bodovnim turnirima, a to su državno prvenstvo i Kup BiH", rekla je trenerica Klaudia Marić.

Na Taekwondo prvenstvu Federacije BiH nastupili su još Josip Bevanda, Romano Blažević i Matej Šunjić, no usprkos dobrom nastupu nisu se ovaj put uspjeli izboriti za medalju. Ekipu u Zenicu su vodili treneri Klaudia Marić i Boris Knezović, a na Taekwondo prvenstvu Federacije BiH nastupilo je 415 natjecatelja.

Istaknimo i da je Taekwondo savez BiH nedavno započeo implementaciju projekta 'Razvoj državnog sportskog sistema'. U ovom projektu sudjeluje i trener 'Cro Stara' Boris Knezović, a projekt ima za cilj razviti i ojačati bazičnu taekwodno trenersku strukturu i cjelokupan savez implementacijom srednjoročnog i dugoročnog akcijskog plana.

Tako da je u okviru projekta planiran niz edukativnih aktivnosti i seminara za trenere i suce, unapređenje strukture saveza koje uključuje harmonizaciju pravilnika i propisa, modernizaciju baze podataka Saveza, dizajn web stranice i medijsku promociju Saveza, navedeno je u priopćenju ovog mostarskog kluba.