PRVENSTVO BIH Mladi džudaši iz Mostara bogatiji za 16 medalja

Judo klub Hercegovac u Laktašima
J.K Hercegovac

U subotu, 26.6. održano je prvenstvo BiH u judou u uzrastima juniora i mlađih kadeta. Na prvenstvima BiH pravo sudjelovanja imaju judaši koji su ranije kroz kvalifikacijski turnir osigurali završni turnir. Turnir se održao u Laktašima u sportskoj dvorani Laktaši. Na turniru je sudjelovalo 50-ak klubova te preko 300 najboljih judaša Bosne i Hercegovine.

Judo klub 'Hercegovac' se okitio s 16 odličja od čega je pet zlatnih, četiri srebra i sedam bronci. Osvajači medalja su: zlatne: Lana Čović Stanić, Marko Čerkuč, Ivana Buntić, Ivan Milićević i Nina Grubišić-Čabo; srebrene: Bojan Gačić, Gabriela Raič, Luka Bubalo i Mario Novak; brončane: Klara Marić, Nika Zovko, Ivano Đinkić, Ena Borozan, Maria Kožul, Domagoj Pušić i Ina Ravlić.

Po ukupnom broju bodova u judaši najstarijeg mostarskog judo kluba bili su uvjerljivo najbolja ekipa za dječake i najbolja ekipa za djevojčice kao i najbolja ekipa cijelog ovog državnog prvenstva. 'Hercegovac' je ove godine na prvenstvima države osvojio 36 medalja te bio viceprvak države u uzrastu do 11 godina i prvak države u uzrastu do 13 i 15 godina. 

Iz kluba poručuju kako ove sjajne generacije imaju kvalitetu predstavljati Mostar i Hercegovinu na najvećim svjetskim judo turnirima. S ovakvim rezultatima s prvenstava države, 'Hercegovac' u svojim redovima ima čak 14 reprezentativaca. Idući vikend ovaj klub nastupa na natjecanju u Banja Luci i time završava prvi dio godine.