POSKOK KUP Mostarski taekwondoisti u Posušju se izborili za 37 medalja i pet pehara

Taekwondo klub Cro star na Poskok kupu 2023
TKD Cro Star

Mostarski Taekwondo klub 'Cro Star' nastupio je u subotu na 'Poskok 'kupu' u Posušju, koji je okupio oko 350 natjecatelja iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine. Mostarci su imali žetvu medalja. 24 natjecatelja se izborilo za čak 37 medalja, a od tog 11 zlatnih, 11 srebrenih i 15 brončanih. Osvojeno je pet pehara za ekipni plasman i tri titule najboljih natjecatelja.

Zlatne medalje su osvojili: Iva Marić (dvije zlatne), Matej Dankić, Josip Milićević, Marko Bošnjak, Mateo Barbarić, Niko Krešić, Petar Šimun Zovko, Lea Krešić, Mia Drežnjak, Mia Ivanković. Srebrene medalje su osvojili: Ana Drežnjak (dvije srebrene), Ante Milićević, David Bevanda, Filip Vizmara, Gabriel Aleksandar Ćeško, Matej Dankić, Mijo Glibo, Lea Krešić, Lucija Vizmara, Mia Ivanković.

Brončane medalje su osvojili: Jelena Ćeško (dvije brončane), Petra Bukvić (dvije brončane), David Bandić, Marko Bevanda, Marko Bošnjak, Mate Bandić, Gabriel Aleksandar Ćeško, Mateo Barbarić, Mijo Glibo, Niko Krešić, Petar Šimun Zovko, Nika Slišković, Petra Dankić. 

Natjecateljima 'Cro Stara' pripale su tri titule najboljih natjecatelja: Marko Bošnjak je proglašen za najboljeg mlađeg kadeta; Niko Krešić je proglašen za najboljeg dječaka u kicku; Mateo Barbarić je proglašen za najboljeg vrtićanca. 

I nekoliko još drugih članova 'Cro Stara' je bilo u samom vrhu: Mia Drežnjak je bila 2. najbolja djevojčica u kicku, Iva Marić je bila 3. najbolja djevojčica u kicku i 4. najbolja mlađa kadetkinja turnira. Matej Dankić je bio 4. najbolji junior turnira. Petar Šimun Zovko je bio 4. najbolji dječak u kicku.

Osvojeno je pet pehara za ekipne plasmane: ekipno 1. mjesto u kicku za dječake, ekipno 2. mjesto u vrtićancima, ekipno 2. mjesto u kicku za djevojčice, ekipno 3. mjesto u mlađim kadetima, ekipno 3. mjesto u formama.

"Što reći nego da sam prezadovoljna. Djeca su čitav dan imala borbe i maksimalno su se trudili što pokazuju i naši rezultati. Ponosna sam na sve njih, a posebna pohvala ide za one koji su se okitili titulom najboljeg natjecatelja. Također sam presretna zbog onih koji iz turnira u turnir osvajaju medalje, pogotovo zlatne, čime pokazuju kvalitetu našeg rada u klubu, ali je to i ogledalo njihove sposobnosti i truda", rekla je trenerica Klaudia Marić.  

Turnir se održao na četiri borilišta s elektronskom opremom Daedo u Gradskoj dvorani Posušje. Ekipu su u Posušje vodili treneri Klaudia Marić i Boris Knezović, priopćeno je iz tog kluba.