PONOVNO U RINGU Alen Babić dogovorio najveći meč u karijeri

Alen Babić
X

Hrvatski boksač Alen Babić ulazi ponovo u ring 6. srpnja protiv britanske teškaške senzacije Johnnyja Fishera u Londonu.

Babić će prvi put u karijeri biti glavna borba na eventu koji će se održati u Copper Box Areni u Londonu. Ovo će mu vjerojatno biti najteži meč u karijeri.

Najveći britanski teškaški potencijal

Riječ je o trenutno najvećem britanskom teškaškom potencijalu, opasnom nokauteru koji je nedavno sparirao s Hrgovićem. Pripremao je Hrgovića za skorašnju borbu s Duboisom. Ima samo 25 godina i neporažen je u 11 borbi uz 10 nokauta poslije svog profi debija u veljači 2021. godine.

Fisher je, smatraju mnogi, teži suparnik za Babića od Rozanskog, koji je Alenu nanio jedini dosadašnji poraz u profi karijeri prošle godine. Za razliku od Babića, koji je propustio uzeti WBC-ov pojas u bridgherweightu lani, Fisher je imao nezaboravnu 2023. godinu u kojoj je uzeo prestižnu nagradu za najboljeg mladog boksača godine koju dodjeljuje Boxing Writers Club, prenosi Gol.hr.

Ove godine već ima jednu pobjedu, kao i Alen Babić koji se vratio u pobjedničku kolonu svladavši Stevea Robinsona u šest rundi ranije tekuće godine. "Bik iz Romforda“ je u niski od šest pobjeda nokautom, ali za Babića ima opreznu najavu:

“Nemam što za reći nego da se spremam za najtežu borbu u svom životu.“, rekao je Fisher.

Babić: Johnny i njegov tata su se uvalili preko glave

"Johnny i njegov tata su definitivno ušli preko glave kad su me odabrali za njegovu sljedeću borbu. Naučit ću tog „otmjenog dječaka“ nekoliko Savagevih lekcija. Veselim se borbi, a Fisheru neće pomoći svo akademsko obrazovanje ovog svijeta za ono što mu pripremam“, rekao je Babić.

Matchroomov predsjednik Eddie Hearn rekao je:

"Babić i Fisher garantiraju eksplozivan, teškaški rat koji će držati fanove na rubu stolica. Armija Bika iz Romforda će zatresti zgradu kad njihov ljubimac stane pred najteži ispit u karijeri. Babić ima teške ruke i odlučan je nanijeti Fisheru prvi poraz u karijeri.“

"Ovo će garantirano biti opća tučnjava i mi smo sigurni da će Alen izaći kao pobjednik. Jako je motiviran i zakleo se da će forsirati akciju od prvog gonga. Za Alena nije hoće li, nego kad će Fisher pasti“, rekao je Babićev promotor Mike Ofo iz Platform Sporta.