FOTO  Ponovno fantastičan uspjeh za judaše mostarske Neretve, ovaj put u Slovačkoj

judo klub neretva
...Međunarodnom judo turniru „Judo Cup Galanta 2017" u Slovačkoj koji je okupio preko 500 natjecatelja iz 14 Europskih zemalja i to iz Austrije, Hrvatske, Srbije, Češke, Poljske, Ukrajine, Mađarske, Rusije, Slovenije, Litvanije, Bugarske, Rumunjske, Bosne i Hercegovine i Slovačke. Turnir se održao u sportskoj dvorani ŠK Arkadia Galanta.
Trener mostarske Neretve, Majo Ćeško na ovaj turnir je poveo sedam svojih natjecatelja, a u Mostar su se vratili sa istim brojem medalja i jednom titulom najuspješnijeg natjecatelja cijelog turnira. Naime, osvojene su 2 zlatne, 1 srebrena i 4 brončane medalje, a najuspješnijim na turniru se pokazao Srđan Ajvaz, kadet u kategoriji do 81 kg. On je imao četiri borbe koje je sve pobijedio sa najvišim bodovima, te tako osvojio pehar i titulu najboljeg kadeta.
Zlatne medalje osvojili su:
• Rino Vrljić -42 kg (U11)
• Srđan Ajvaz -81 kg (U18)
Srebrenu medalju osvojio je:
• Karlo Križanac -60 kg (U13)
Brončane medalje osvojili su:
• Stjepan Salmanić -42 kg (U13)
• Dragan-Paol Senkić -46 kg (U13)
• Mak Hadžić -55 kg (U13)
• Hrvoje Knezović -60 kg (U13)
Zadovoljstvo je bilo gledati naše članove, koji su fantastično radili svoj judo. Sve ono što smo na treningu vježbali, oni su pokazali ili barem pokušali. Bili smo malo iznenađeni nekim pravilima (samo Slovačkim) od kojih bi izdvojio da nije bilo zlatnog boda, potom da su u tom uzrastu bile dozvoljene poluge, a gušenje nije bilo dozvoljeno. U našem savezu i u savezu okolnih zemlja u tom uzrastu (U13) nije nikako dozvoljeno niti gušenje niti poluge. Uspjeli smo se izboriti za svoje mjesto na pobjedničkom postolju i sa „njihovim" pravilima i osvojiti ovoliki broj medalja, izjavio je trener kluba.