Nekadašnji prvak u boksu dijelio savjete u Širokom Brijegu

Stjepan Božić Široki Brijeg

Bivši boksački prvak Stjepan Božić održao je u subotu seminar u Širokom Brijegu u suradnji s Boksačkim klubom Široki Brijeg. Sudionici seminara iz prve ruke saznali su što znači biti profesionalni boksač, na što sve trebaju biti spremni te što sve moraju posjedovati kako bi uspjeli u ovom sportu.

"Zahvalan sam i sretan što smo uspjeli organizirati ovakav jedan događaj u Širokom Brijegu. Učili smo, prema mojem mišljenju, od najboljeg što sam ja upoznao i mislim da ovo nije mala stvar za naš grad i našu sredinu. 

Ovo nije posljednji put da je Stjepan kod nas, nastojat ćemo i u budućnosti organizirati slične događaje. Ovim putem zahvaljujem njemu, Damiru Belji, Emilu Markiću i Boksačkom klubu Brotnjo što su došli i uveličali ovaj događaj", izjavio je osnivač BK Široki Brijeg Vinko Zadro.

Znanja i vještine koje je stjecao u dugogodišnjoj karijeri prvotno kao boksač, a danas kao trener, Stjepan Božić podijelio je sudionicima kroz mnoštvo korisnih savjeta i primjera.

"Ja sam u sportu 14 godina, ali ovaj trening mi je jako puno pomogao jer saznate iz prve ruke kako iz amaterskog sporta prijeći u profesionalni. Današnjim treningom dobila sam dosta savjeta kao npr. kako pravilno disati, kako se snaći u određenoj situaciji. Savjeti Stjepana Božića pomogli su mi i iz trenerske perspektive jer sada znam kako ću ja pristupiti našim budućim generacijama. 

Svi znamo da je Hercegovina puna talenata, u borilačkim sportovima dolaze novi ljudi i pitanje je vremena kada će se pojaviti neka nova zvijezda", izjavila je višestruka državna prvakinja Katarina Vištica iz Ljubuškog.

Ovim seminarom započeo je i upis djece u Boksački klub Široki Brijeg, a više informacija možete dobiti na Instagram stranici Boksačkog kluba Široki Brijeg.