NATJECANJE U BIHAĆU Mladi judo borci iz Mostara ostvarili značajan uspjeh

Judo klub Herceg u Bihaću 2023
J.K. Herceg

U subotu 25.2. u Bihaću održano je državno prvenstvo u u judou za kadete i mlađe pionire. Na turniru je sudjelovalo 400 judaša iz 54 kluba iz tri podsaveza odnosno judo savez Federacije BiH, judo savez Republike Srpske i judo savez Herceg Bosne.

Najmlađi judo klub u BiH, mostarski 'Herceg', u svom prvom nastupu na kadetskom državnom prvenstvu napravio je fenomenalan rezultat. U ukupnom poretku judaši 'Hercega' osvojili su uvjerljivo prvo mjesto (muški i ženske miješano) te uvjerljivo prvo mjesto za žensku ekipu kadetkinja.

Državne prvakinje postale su: Gabriela Raič - 44 kg, Lana Čović Stanić - 57 kg i Nina Grubišić Čabo - 70 kg. Brončane medalje osvojili su: Ivano Đinkić - 73 kg, Nikol Torlo - 48 kg, Ivana Buntić - 63 kg i Ivan Milićević - 81 kg. U uzrastu do 13 godina viceprvak postao je Dominik Senkić - 50 kg, a Petra Glavina osvojila je broncu do 52 kg.

"Sezona koja je pred nama će biti duga i dat ćemo sve od sebe da nastavimo na ovom tragu. U prva dva turnira smo već ostvarili cilj koji smo zacrtali za ovu godinu, a to je medalja s europskog judo kupa, već ih imamo dvije s prvog kupa u godini i najbolja kadetska ekipa u Bosni i Hercegovini to smo ostvarili ovog vikenda. To znači da sada podižemo ljestvicu pogotovo na Europskom nivou", poručili su iz kluba.

Za najbolju ekipu kadeta u BiH sada slijedi Europski kup u Zagrebu koji će ove godine okupiti rekordnih skoro 1000 judaša iz 36 zemalja svijeta. Podsjetimo na posljednjem Europskom kupu u Napulju judaši 'Hercega' napravili su povijesni rezultat osvojivši dvije brončane medalje (Milićević i Buntić), jedno peto mjesto (Grubišić Čabo) te jedno sedmo mjesto (Gabriela Raič), navedeno je iz tog kluba.