Najmlađa generacija judo kluba Hercegovac osvojila 18 medalja

Judo klub Hercegovac mališani u Sarajevu
Judo klub Hercegovac

U subotu 11.9. u Sarajevu održan je memorijalni judo turnir 'Vinko Šamarlić'. Na turniru je prisustvovalo oko 400 judaša iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Tehnički organizator turnira bio je judo klub 'Željezničar' Sarajevo.

Najstariji mostarski judo klub 'Hercegovac' na ovaj turnir poveo je svoju najmlađu generaciju, točnije djecu rođenu 2013. i 2014. Turnir je u ovom uzrastu bio po modificiranim pravilima u cilju lakše prilagodbe male djece na judo sport. Takvo uređenje turnira svoj djeci omogućava osvajanje medalje bez obzira na rezultat koji je ostvaren.

Zlatne medalje za Hercegovac osvojili su: Ivan Marić, Mateo Novak, Petra Krešić, Luka Pušić i Patrik Kolobara. Srebrene medalje su osvojili: Nikola Rajič, Leon Rakić, Ema Marić, Nikola Primorac, David Kustura, Domagoj Bubalo, Filip Rafaeli i Tomislav Čuljak. Bronce su osvojili: Petar Planinić, Leo Milićević, Leon Krtalić, Mateo Lončar i Ali Tojaga.

Iz kluba poručuju kako su ovo izvrsni koraci novih i mladih natjecatelja i kako će se truditi koristiti svaku priliku da djeca osjete što više turnira, kako radi socijalizacije djece tako i radi stvaranje novih uspješnih generacija 'Hercegovca' i mostarskog sporta općenito.