Mostarski judo kolektiv postao prvak države

Judo klub Hercegovac u Vitezu 2022
J.K. Hercegovac

U subotu 9.4. održalo se državno prvenstvo u judou za uzraste do 15 i do 21 godine u Vitezu. Tehnički organizator bio je Judo klub Vitez.

Judaši mostarskog 'Hercegovca' i ovog vikenda su napravili vrhunske rezultate osvojivši četiri zlata, tri srebra i pet bronci. Ovim rezultatom priskrbili su titulu najuspješnijeg kluba za uzrast do 15 godina i to drugu godinu za redom.

U muškoj konkurenciji, 'Hercegovac' je osvojio pehar za treće mjesto, a u ženskoj konkurenciji pehar za drugo osvojeno mjesto s istim brojem bodova kao i prvoplasirana ekipa.

Zlatne medalje  su osvojili Petar Kožul (nakon osvojenog zlata na kadetskom prvenstvu isti je rezultat ponovio i u starijem uzrastu), Gabriela Raič, Bojan Gačić i Petra Čuljak.

Srebrene medalje su osvojili Nina Grubišić Čabo, Maria Kožul i Marko Čerkuč, dok su bronce osvojili Lana Čović Stanić, Nera Prce, Nikola Dankić, Nika Zovko i Ivan Milićević.

Nakon velikog uspjeha prošli tjedan i osvajanja titule prvaka države u uzrastu do 18 godina, 'Hercegovac' je ovog vikenda ponovio isti rezultat i u uzrastu do 15 godina te time svoju školu judoa opet uzdigao kao najbolju školu na ovim prostorima.

Ove godine 'Hercegovac' ima 10 državnih prvaka u različitim uzrastima. U Bosni i Hercegovini djeluje preko 70 judo klubova te je zasigurno judo najpopularniji borilački sport, istaknuli su iz tog kluba.