Mostarac Marino Dugandžić briljirao na MMA sceni u Zagrebu

Marino Dugandžić MMA
Privatni album

U nedjelju se u Zagrebu odigrao spektakularan „FNC pre fight exclusive“ event, koji je privukao pozornost borilačkih entuzijasta iz cijele regije. Ovaj borilački spektakl, prepun akcije i uzbuđenja, sastojao se od pet iznimno uzbudljivih 'uvodnih borbi', koje su samo najavile pravu senzaciju večeri. Nakon ovih uvodnih dvoboja, došli su na red mečevi ponajboljih amatera iz Hrvatske, ali i iz šire regije.

"Još jedna vrhunska borilačka večer je iza nas, a amaterski borci iz regije pokazali su kako MMA ima svijetlu budućnost, kako u Hrvatskoj, tako i na Balkanu. Tri najbolje borbe večeri bile su one na kraju, a u njima su kao pobjednici izašli Tiriel Luka Abramović, Marko Ančić i Denis Kovačević“, poručili su organizatori.

Jedan od natjecatelja koji su se istaknuli je i Marino Dugandžić iz Mostara, koji je ostvario impresivnu pobjedu putem submissiona, prisilivši svog protivnika na predaju. Ovaj hrabri mostarac ima samo 21 godinu i član je mostarskog MMA kluba „Slava“.

Marino Dugandžić MMA 

Kako je kazao za Hercegovina. info MMA i BJJ trenira skoro 4 godine, a prije toga se 10 godina bavio judom u JK „Borsa“.

FNC, kao najjača organizacija na Balkanu ima za cilj poticanje i razvoj mladih boraca u MMA-u. Njihova posvećenost budućnosti ovog sporta ne samo u Hrvatskoj, već i na širem Balkanu, vidljiva je u svakom aspektu. FNC se ne zadovoljava samo organiziranjem običnih MMA turnira, već je svojim pristupom postavio visoke standarde.

"FNC poziva samo najkvalitetnije amaterske borce s Balkana na svoje događaje. Ovo otvara vrata za mlade talente da se pokažu na velikoj sceni i steknu iskustvo koje će im koristiti u budućnosti. Njihova filozofija je jasna: podržati i razvijati mlade borce kako bi izgradili snažnu budućnost za MMA u regiji. Ovaj pristup svakako daje svjetliju perspektivu za razvoj borilačke scene na Balkanu i pruža mladim nadama priliku da ostvare svoje snove u ovom sportu“, izjavio je Dugandžić.

Marino se u nedjelju u Zagrebu suočio s Dujom Vukovićem

Ovaj mostarac već je jednom nastupio na FNC turniru koji je i osvojio, a s druge strane mu se našao Duje koji MMA trenira godinu dana u zagrebačkom ATT-u, a ovo mu je bio amaterski debi.

Marino Dugandžić MMA

Kada smo upitali Marina Dugandžića kako se osjeća nakon ovog trijumfa, njegova skromnost je bila itekako očita. "Nema nekih pretjeranih osjećaja. Naravno, poslije same borbe sam bio preuzbuđen, osjećaj pobjede je nevjerojatan. Međutim, već sada sam se vratio treninzima i gledam naprijed“, rekao je.

Borac iz mostarskog tima Slava MMA preživio je pokušaj trianglea nakon što ga je srušio Vuković, a onda je on bio taj koji je posegnuo za rušenjem i krenuo izvlačiti ruku protivniku te ga prisilio na predaju.

"O protivniku sam znao jedino to da je iznimno jak. No, istina je da nisam mogao potpuno shvatiti njegovu snagu sve dok nismo stupili u klinč. Osjećaj koji sam doživio je bio nevjerojatan; nikada prije nisam osjetio takvu fizičku snagu. Naša strategija je bila jasna - znali smo da imam prednost u parteru. Temeljito smo se pripremali za submission i ta priprema se isplatila kada smo ga konačno dobili u tom ključnom trenutku borbe. Bio sam poprilično smiren, jer te pokrete sam ponovio valjda milijun puta do sada, tako da mi situacija nije bila nepoznata. Ipak kad sam zaključao trokut činila se kao vječnost dok nije tapkao, ali kad sam pogledao snimak bilo je poprilično kratko“, izjavio je.

Marino Dugandžić MMA

Pitali smo ga i kako uspostavlja ravnotežu između borilačke karijere i privatnog života.

"Za mene, to i nije toliko teško koliko ostali sportaši, pogotovo mladi, često opisuju. Unatoč tome što radim u noćnom klubu i uz to dvaput dnevno treniram, uspijevam pronaći dovoljno vremena za izlaske i druge aktivnosti. Nikad mi nije bilo jasno kada sportaši kukaju kako nemaju vremena“, ispričao nam je

Kako nam je priznao podupire ga njegova itekako velika ekipa. "Najveća podrška su mi trener Domagoj Soldo, kolege iz kluba i prijatelji. Moram naglasiti da sve zahvale idu mom treneru jer bez njega, mene ne bi bilo. Što se tiče mojih najmilijih, obitelj bi najradije da prestanem trenirati i uzmem nešto "pametnije", a s druge strane, uvijek su ponosni kada ostvarim neku pobjedu“, dodao je.
 
Dugandžić je istaknuo da se planira nastaviti natjecati se na amaterskoj sceni, unatoč već postojećem kvalitetu za profesionalne borbe. Što se tiče ostatka ove godine, kako nam je kazao planira se malo odmoriti prije novih izazova.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.