MMA borac Roberto Soldić trenira u vrhunskom timu Ivana Dijakovića u Dusseldorfu

damir beljo
damir beljo
Naime, ovaj dvadesetogodišnjak nakon što je bez ikakvog stručnog nadzora nekog trenera tehničkim nokautom u drugoj rundi pobijedio dosta iskusnijeg borca skrenuo je pažnju Ivana Dijakovića, jednog od najuglednijih ljudi u MMA, vlasnika University of Fighting kluba iz Dusseldorfa, te izbornika njemačke reprezentacije u MMA, koji ga je priključio svom timu.

Ambiciozni Vitežanin preselio se u Dusseldorf i sada trenira i usavršava svoje vještine na University of Fighting, koji inače ima vrhunske stručnjake za sve borilačke sportove. Tako je trener za boks Sukru Aksu, za MMA Gilbert Yvel, a za K1 Stefan Leko.

Uz ovakve mentore i stručnjake u ovom sportu Soldić zasigurno može izgraditi zapaženu karijeru i stati rame uz rame s vrhunskim borcima.

Soldić se bavi sportom od malih nogu, kao dječak igrao je nogomet i trenirao judo. Po završetku srednje škole počeo je trenirati MMA sa svojim prijateljima nakon čega se i definitivno odlučio baviti ovim sportom. Do sada je imao pet borbi, a sljedeću bi trebao imati u studenom. Omjer mi je 4-1, s tim da sam sve pobjede završio prekidom, a jedini poraz sam doživio na bodove i to sam pokraden odlukom sudije. Spreman sam za novi izazov i hvala klubu i trenerima što su uz mene- kaže Roberto Soldić.