Mirko Filipović danas brani čast u sumo hramu

Mirko Filipović danas brani čast u sumo hramu

... osmini finala K-1 Grand-prixa. Činjenica da je njihova borba posljednja na programu samo potvrđuje da je hrvatski gladijator najveća zvijezda organizacije K-1 Rising.

Blake će napasti karatskim fintama

Nažalost, zbog nekih tehničkih problema organizatora, na najavnoj presici nije bilo puno domaćih novinara. Nekoliko je boraca zbog problema s vizom kasnilo u dolasku pa je presica u posljednji tren premještena s petka na subotu. Poslovično, Mirko je pred novinarima bio poprilično suzdržan, dok je suparnik bio razgovorljiviji.

- Sve Mirkove mečeve gledao sam još i prije nego što sam znao da ću se s njim boriti, jer sam bio njegov štovatelj, tako da ga sada nisam morao posebno proučavati.

Blakeov trener Dale Cook kazao je Mirkovu menadžeru Orstau Zovku ovo:

- Randy je za ovu borbu pripremio nekoliko poteza iz karatea. Vjerujem da će se pri kraju treće runde najbolje vidjeti da Mirko ima 38, a Blake 25 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ako vaš borac preživi do tada! - uzvratio je Zovko, na što se Cook kiselo nasmijao.

U veljači na spektakl u Riju

Novi vlasnik Mike Kim ulaže puno truda, no to još nije na razini najslavnijih dana K-1 sporta. Upravo zbog toga angažirao je i neke operativce iz tog vremena. Ne primijeti li se napredak, već sljedeće sezone Kim bi mogao ostati bez Cro Copa, kojeg želi i konkurentska organizacija Glory, koja ima sve najbolje nizozemske borce, ali i najopasnijeg svjetskog borca, Rumunja Ghitu.

Gotovo je sigurno da će Mirko sljedeće godine imati dva okršaja po pravilima slobodne borbe. Na stolu ima ponudu organizacije Royal FC koja je, premda još nije potpisao, već objavila da će Hrvat biti velika zvijezda priredbe 2. veljače i da će se boriti s Pedrom Rizzom.

Mirkov povratak u japanska borilišta moći će gledati i hrvatski poklonici kik-boksa. Cro Copov zastupnik Zovko vlasnik je kabelske postaje Fight Channel koja će prenositi cijelu priredbu, od 9 do 13 sati po našem vremenu. Borbe će se odvijati u dvorani Rygoku Kokugikan, sumo hramu u koji stane 13.000 gledatelja.

Izvor: Vecernji.hr