MEĐUNARODNO NATJECANJE 'Cro Star' u Mostar donio nove medalje

Taekwondo klub Cro Star u Imotskom
TKD Cro Star

U nedjelju je mostarski Taekwondo klub 'Cro Star' nastupio na Memorijalnom turniru 'Josip Jović' u Imotskom. Sudjelovalo je oko 450 natjecatelja, a Mostarci su se u jakoj konkurenciji izborili za šest medalja: dvije zlatne, tri srebrene i jednu brončanu.

Zlato su osvojili Luka Plećaš i Josip Milićević, srebrom su se okitili Nikol Marić, Mia Ivanković i Ante Milićević, a broncu je osvojio Matej Maslać.

"Prošli vikend smo imali prvi dio državnog prvenstva, a naredni vikend slijedi drugi dio pa smo u Imotskom nastupili s jednom manjom ekipom, koja je bila odlična. Luka Plećaš je u svom prvom nastupu osvojio zlato u kadetskoj kategoriji - 61 kg. Zaista zaslužuje sve pohvale.

Braća Josip i Ante Milićević su bili odlični. Nikol Marić, Mia Ivanković i Matej Maslać su također imali izvrstan nastup, pogotovo možemo istaknuti polufinale od Nikol Marić koje je odradila na nivou. Miji i Nikol je zlato umaklo za dlaku, a presudilo je neiskustvo, ali naši početnici su sve bolji iz turnira u turnir", rekla je trenerica Klaudia Marić.

Turnir se održao na pet borilišta s elektronskom opremom Daedo u dvorani Srednjoškolskog centra Imotski.

Idući vikend će se održati drugi dio državnog prvenstva pa će tako Zenica ugostiti kadete i juniore. Na prvom dijelu državnog prvenstva za mlađe kadete, seniore i forme 'Cro Star' je ostvario izvrstan rezultat: Jelena Ćeško, Iva Marić Iva Grbešić postale su državne prvakinje, David Rezo je postao viceprvak države dok su Marin Pandža i Petra Bukvić treći u državi. Osvojen je i pehar za ekipno 3. mjesto, priopćeno je iz tog kluba.