Meč stoljeća: Mayweather – Pacquiao najunosniji dvoboj u povijesti

Mayweather, Pacquiao

Mayweather će zaraditi oko 180 milijuna dolara, a Pacquiao oko 120 milijuna. Amerikanac je najplaćeniji sportaš u svijetu, a procjenjuje se da je dosada zaradio 280 milijuna dolara. Posljednji poraz doživio je u amaterskoj karijeri, u polufinalu OI 1996. u Atlanti od Bugarina Serafima Todorova, koji danas preživljava od državne penzije od 500 eura mjesečno.

Trener mu je njegov otac, Floyd Mayweather stariji. Svjetski je prvak u više kategorija, u profesionalnoj karijeri nikada nije doživio poraz, ima omjer 47-0. Živi u Las Vegasu, a ovo će mu biti 11. uzastopna borba u MGM Grand Garden Areni.

Borba protiv Floyda Mayweathera donijet će Filipincu Mannyju Pacquiaou 120 milijuna dolara, ali Pac-Man dobro zna kako izgleda siromaštvo, sa 14 godina napustio je dom, spavao je na ulicama i pomagao je majci da prehrani šestero djece.

Izvan ringa je svestran, pa je tako pričuvni potpukovnik filipinske vojske, a bavi se i politikom, pa je 2010. ušao u filipinski parlament. Bio je glumac, a okušao se i kao pjevač, te je snimio obradu pjesme »Sometimes When We Touch« Dana Hilla iz 1977. godine.

U svojoj domovini je obožavan i postao je prvi filipinski sportaš čiji se lik našao na poštanskoj marki.

Bio je svjetski prvak u osam kategorija, a u profesionalnoj karijeri ostvario je 57 pobjeda, 5 poraza, a 2 meča završila su neodlučenim ishodom.

Las Vegas i MGM Grand Garden Arena će 2. svibnja biti mjesto na kojem će se pisati povijest boksa. 

Hina