Mayweather i McGregor ulaze u ring 26. kolovoza u Las Vegasu

Mayweather, Conor McGregor

Američki mediji već su objavili da su borci potpisali ugovor i rezervirali dvoranu, a sada je stigla i konačna potvrda vijesti koju su svi s nestrpljenjem čekali.

Bit će to prvi boksački meč u povijesti u kojem će se susresti profesionalni boksač i MMA borac, a mnogi stručnjaci smatraju kako će to biti najintrigantniji dvoboj u povijesti borilačkih sportova. Granica u kilaži bit će postavljena na 70 kilograma, a boksat će se 12 rundi.

Borba vrijedna milijardu dolara

Mayweather će za nastup dobiti 100, a McGregor 80 milijuna dolara zarade. Međutim, borci će dijeliti i zaradu od 'pay-per-viewa', a prema procjenama američkih medija bit će to borba vrijedna milijardu dolara.

"Svi su sretni, to je najvažnije," kazao je izvršni direktor Mayweather Promotions Leonard Ellerbe, dok je predsjednik UFC-a Dana White dodao: "Nitko neće izaći iz ovog posla bez zarade".

Mayweather je nedodirljivi prvak u nekoliko kategorija. Upisao je 49 pobjeda u jednako toliko borbi, uz 26 nokauta. Time je izjednačio rekord Rockyja Marciana. Američki boksač se može pohvaliti i kako ima i olimpijsku broncu iz Atlante 1996. u perolakoj kategoriji.

Mayweather, koji je poznat i po nadimku "Lova" (Money), jedan je od najplaćenijih sportaša današnjice, a za borbu protiv 12 godina mlađeg Irca prekinut će mirovinu u koju je otišao prije skoro dvije godine.

McGregor je posljednjih mjeseci čekao sve potrebne boksačke dozvole i bit će to njegov prvi boksački meč u karijeri. U njega ulazi s MMA omjerom 21-3, a prošle godine je postao prvi čovjek u povijesti UFC-a s dva pojasa prvaka u dvije različite divizije.

Hina