MARTINAC "Osjećaj je neopisiv, a jedan čovjek ima velike zasluge za sve"

karate, Hrvatska karate reprezentacija, Ivan Martinac
HKS

Hrvatska karate reprezentacija u sastavu Ivan i Anđelo Kvesić, Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ivan Martinac, Ante Mrvičić i Karlo Raguž proteklog vikenda prvi put u povijesti osvojila je naslov europskog prvaka u ekipnim borbama u muškoj konkurenciji. Ključni i pobjednički bod Hrvatskoj je donio Ivan Martinac. Još 2012. godine Čitlučanin je osvojio europski naslov kao kadet, a sada devet godina nakon toga postao je to i u seniorskoj konkurenciji.

"Osjećaj je neopisiv, pogotovo što smo prvenstvo radili doma u Hrvatskoj. Samim tim imali smo još veći motiv. Pripremali smo se dugo za ovo prvenstvo i nadali smo se zlatu. Dobra smo i kvalitetna ekipa i to smo pokazali i na kraju", kaže Martinac za Hercegovina.info.

karate,Hrvatska karate reprezentacija,Ivan Martinac

Puno mu znači ovaj uspjeh.

"Ovo je sigurno rezultat koji će me podići. Radio sam s odličnim protivnicima. Pobijedio sam aktualnog svjetskog prvaka Francuza Da Costu. On je višestruki europski i svjetski prvak. U finalu sam pak radio s Hodžićem iz Crne Gore. On je također odličan borac, ima dvije europske seniorske medalje. Sve ovo bit će mi dodatan motiv za dalje i dat će mi više samopouzdanja za dalje", ističe te dodaje kako će poseban motiv biti u prvenstvu Hrvatske gdje je nerijetko bio treći.

"Prvak Hrvatske ide direktno na europsko i svjetsko prvenstvo i sigurno je kako će se rezultat iz Poreča odraziti na to."

U jako dobrim odnosima je sa Širokobriježanima braćom Kvesić.

"Svaki dan smo zajedno u klubu već deset godina i zajedno treniramo. Uvijek smo jedni uz druge. Oni su važna karika u našoj reprezentaciji. Ivan je prvi naš karataš koji je izborio Olimpijske igre."

karate,Hrvatska karate reprezentacija,Ivan Martinac

Ivanu Kvesiću predviđa uspjeh u Tokiju.

"Sigurno očekujem da će osvojiti medalju. Nije važno kojeg sjaja, ali medalja će biti."

Nakon europskog naslova uzima knjigu u ruke.

"Najprije se moram malo odmoriti, a zatim ću se posvetiti fakultetu da sve završim do kraja ljeta. Ovo ljeto nam kreću pripreme za SP koje se u listopadu održava u Dubaiju. Prije toga krenut će nam kontrolna natjecanja kako u Hrvatskoj tako i van zemlje. Sredinom srpnja moramo se početi pripremati. Ako ovako dobro budemo radili i na SP možemo očekivati visok plasman. Prošlo svjetsko prvenstvo malo nam je nedostajalo do medalje no nadam se da će nam se sada poklopiti stvari."

Za kraj je spomenuo i velike zasluge trenera Vučića.

karate,Hrvatska karate reprezentacija,Ivan Martinac

"Kada sam krenuo trenirati karate u Čerinu, Danijel Vučić mi je bio prvi trener i ostalo je to tako do dan danas. On je odigrao važnu ulogu u našim sportskim karijerama. Bez njega sigurno ne bi pravili ovakve rezultate", zaključio je Martinac za Hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.