KVESIĆ ZA HERCEGOVINA.INFO Veliki šok, ali spreman sam na sve

Ivan Kvesić
Vecernji.hr

Najboljem hrvatskom karatistu Ivanu Kvesiću, oduzeta je licenca za nastup na Olimpijskim igrama koje je izborio.

Olimpijski odbor i Svjetska karate organizacija su odlučile ukinuti licence predstavnicima Hrvatske, Turske, Irana i Njemačke, to jest četvorici boraca koji su dostigli norme za nastup na Olimpijadi sljedeće godine. Kaže Kvesić za hercegovina.info kako je ovo neočekivano za njega.

"Ovo je veliki šok. Olimpijski odbor i Svjetska karate organizacija odlučili su nam oduzeti licence koje su nam već dodijelili za nastup na Olimpijskim igrama. Kao razlog su naveli da zbog pandemije nisu održana još dva natjecanja. Budući da smo mi u Top 10 svi jako blizu po bodovima, postoji mogućnost da netko od nas nakon tih natjecanja izgubi nastup na Olimpijadi. Mislim da se do sada nikada nije dogodilo u povijesti sporta da je nekome oduzeta već dana licenca", kaže Ivan Kvesić za hercegovina.info, te dodaje:

"Mi ćemo zapravo prvo natjecanje imati u siječnju sljedeće godine. To je veliki problem. Prevelika je stanka i van si ritma. No, ja sam spreman na sve. Olimpijske igre su veliki san i borit ću se i dalje."

Borit će se i pravnim putem.

"Vidjet ćemo kakve će sada odluke i poteze povući Hrvatski olimpijski odbor. Sada je sve na njima. Mislim da će se ići na arbitražu."

Koji je zapravo razlog zašto je došlo do ovoga?

"Mislim da su u pitanju neke političke igre, jer drugog razloga ne vidim. Da nisu, ove stvari bi radili i drugi sportovi, a oni to ne čine", kazao je u telefonskom razgovoru za hercegovina.info Ivan Kvesić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.