KVESIĆ IDE NA OLIMPIJSKE IGRE "Sami odlazak je veliki uspjeh, napravio sam povijesnu stvar"

Ivan Kvesić
HOO

Hrvatski karate reprezentativac Širokobriježanin Ivan Kvesić borit će se za brončano odličje u poluteškoj kategoriji na 56. Europskom prvenstvu u karateu koje se održava Poreču.

U borbi za finale Kvesić je poražen od Turčina Aktaša koji je za nijansu bio bolji i slavio pobjedu rezultatom 3:2. No, 'sladak' je ovo poraz za Ivana Kvesića. On je plasmanom Aktaša u polufinale izborio plasman u Tokio na Olimpijske igre. 

"Odlično sam odradio meč, no izgubio sam. Moglo je to otići i na moju stranu, ali to je sport. Ono što je najvažnije sada je da sigurno idem u Tokio. Aktaš je morao doći do polufinala kako bi ja išao direktno. Sada nije važno što će se dalje dogoditi, ali idemo odraditi turnir do kraja", kaže nam Kvesić.

Ivan Kvesić

Za plasman na OI morao se boriti dva puta.

"Prije godinu dana sam već izborio Olimpijske igre, a zatim mi je licenca poništena. Sada sam ponovno morao napraviti isto", ističe.

"Sutra još radimo ekipno, a u subotu me čeka borba za broncu. Nakon toga se vraćamo u Zagreb. Smislit ćemo plan i program za OI i vidjeti što i kako dalje."

Sam plasman veliki je uspjeh.

"Sigurno je kako će u Tokiju svi bit vrhunski. Može se dogoditi zlato, može srebro, ništa se ne može prognozirati. Ukoliko odradim dobar turnir mislim da bi se medalja trebala osvojiti. Ovo je prvi put da je netko od nas iz karatea izborio direktno Ol. Samim odlaskom sam napravio povijesnu stvar, a ako osvojim medalju to će biti odlično", rekao je Kvesić u razgovoru za Hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.