KK Zrinjski: Veselko Brkić zlatni na CroOpen-u u Rijeci

veselko

Riječki Cro Open je i ove godine opravdao očekivanja te se nametnuo kao najmnogobrojniji i najkvalitetniji karate turnir ove sezone. Čak 1107 natjecatelja iz 21 zemlje - Austrije, Alžira, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Češke, Danske, Francuske, Italije, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Norveške, Rumunjske, Rusije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švedske, Švicarske i Hrvatske i 144 kluba je brojio ovaj karate turnir.

Karate Klub ‘'Zrinjski'' iz Mostara je nastupio sa svoja dva člana, braćom Brkić.
Marin Brkić je već u prvom kolu dobio najtežu prepreku, Srbina Filipa Stojana kojeg je u sjajnoj borbi pobijedio. Nažalost, druga borba je bila i posljednja za Marina, ali ne zbog poraza nego ozljede. Pred kraj borbe, Marin je pri visokom vodstvu ozljedio nogu što ga je spriječilo da nastavi natjecanje. Važno je i reći da je pobjednik turnira borac kojeg je Marin već dva puta ove godine pobjeđivao.
Marinov brat Veselko Brkić je dominirao tijekom cijelog turnira i suvereno osvojio prvo mjesto. Veselko je imao čak pet borbi, a od svih izgubio je samo jedan poen. Ovaj turnir je poslužio kao odlična priprema za europsko prvenstvo u Švicarskoj koje je Veselko bez većih problema već osigurao.
Slijedi tjedan pauze, a nakon toga turnir u Slavonskom Brodu i pripreme za državno prvenstvo.