FOTO  Karate majstori pohodili Mostar

Karate klub Semih seminar 2021
Hercegovina.info

Karate klub 'Semih' iz Mostara bio je organizator velikog karate seminara u nedjelju, 30. svibnja. Seminar internacionalnog karaktera realiziran je u dvorani Osnovne škole Gnojnice, a s ciljem usavršavanja i osposobljavanja sportaša svih zvanja, od početnih i nižih, pa do majstorskih. 

To je i razlog zbog kojeg je K.K. 'Semih' angažirao i ugostio vrhunske instruktore karatea iz više klubova. Radi se o sljedećim licenciranim majstorima karate vještina:
- Sabir Silajdžić: 6. dan
- Eldin Džulić: 5. dan
- Denis Brdarević: 5. dan
- Sanel Kladušak: 4. dan
- Novak Cvijanović: 2. dan
- Mahir Čakalo: 1. dan
- Mirnes Odobašić: 1. dan
- predsjednik Karate saveza Republike Srpske, Nikola Jimmy Živković: crni pojas – 9. dan.

Sa navedenim eminentnim instruktorima, sudionici seminara su imali priliku raditi kihon, kate, kumite i samoobranu. Ovom velikom sportskom okupljanju prisustvovalo je oko 200 sudionika iz pet različitih klubova: K.K. 'Semih' (Mostar), K.K. 'Rei' (Zenica), K.B.S. Modriča, K.B.S. 'Reflex' (Mostar) i K.K. 'Gana i Ruhla' (Breza).

Generalni sponzori ovog, za sport važnog događaja, su bili Sportski savez Grada Mostara i BH Telekom. Osim toga, kao sponzor, rad ovog kluba redovito prati i Hercegovina Promet te se iz uprave kluba svojim prijateljima zahvaljuju za svaki vid podrške i suradnje.

Važno je napomenuti da je seminar priznat od strane Svjetske Federacije borilačkih sportova te je kao takav i certificiran za sve sudionike, u skladu sa ulogom na semiranu i stupnjem koji su dostigli na svom putu razvoja karate vještina.

Iz uprave kluba poručuju da je rad K.K. 'Semih' potpuno usmjeren na to da uz odgojno-obrazovne institucije koje rade korektno svoj posao, na svoj način doprinesu zdravom i kvalitetnom  psihofizičkom razvoju naše djece i mladih.

"Zadaća bilo kojeg sportskog kluba, primarno treba biti zdrava ličnost djece i omladine; zdrava ličnost fizički, mentalno, emotivno i tako redom. Zato ćemo se truditi da i u budućnosti organiziramo kvalitetne sadržaje koji će doprinositi usavršavanju sportskih vještina, a samim tim i pozitivno djelovati na razvoj ličnosti naše djece i mladih", navode iz K.K. 'Semih'.

Uprava K.K. 'Semih' zahvalna je svima koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji ovog događaja kao i medijima koji prate rad Kluba i na taj način pružaju podršku i pomažu slanje pozitivne poruke za mlade ljude.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.