KARATE KLUB HERCEGOVAC Ona je nositeljica crnog pojasa i jedna od najmlađih majstorica karatea u BiH

Saška Ilić
Privatni album

Mlade nade bilećkog sporta su i ovaj put dokazali da mogu da opravdaju svako povjerenje koje im se ukaže i da su sjajna zvijezda na sportskom nebu u Bosni i Hercegovini. U red uspješnih koji se izdvajaju, uvrstila se i Saška Ilić, petnaestogodišnjakinja koja je ujedno i majstorica karatea. Saška je nositelj crnog pojasa prvi dan i jedna od najmlađih majstorica u državi.

Saška Ilić

Sportom se bavi od svoje četvrte godine, a od šeste je redovna natjecateljica na svim natjecanjima u okviru ovog sporta. Dugi niz, točnije 11 godina aktivnog treniranja su joj omogućile da se u karateu nađe i pronađe, te da joj omoguće da danas o tome priča.

Saška Ilić

"Kimono sam obukla s četiri godine, a dvije godine kasnije sam se počela natjecati. Moje prvo natejcanje je bilo u Bileći i s tom tradicijom sam nastavila do danas. Sudjelovala sam na brojnim natjecanjima, na regionalnim, republičkim i državnim prvenstvima, između ostalog i na balkanskom, kao i na međunarodnim kupovima koji su se održavali u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Ponosna sam na svoje rezultate, a najviše na zlatnu medalju s državnog prvenstva", kaže ova mlada karatistkinja za Hercegovina.info.

Saška Ilić

Saška se izdvaja po tome što je jedna od najmlađih majstorica karatea u BiH. Zahvaljujući mogućnosti da to zvanje stekne prije 18.godine, Saška je s 15 godina izašla na polaganje i položila za crni pojas prvi dan.

"Za crni pojas sam položila u prosincu 2022.godine i presretna sam zbog toga. Mislila sam da neću moći polagati prije punoljetstva, ali sam to uspjela postižući odlične rezultate, ali je i promijenjen Pravilnik o polaganju za crni pojas. Ta ispunjena želja mi je dala motivaciju i snagu za dalji trud i rad."

Saška Ilić

Saška je vlasnica preko 73 medalje i prema riječima njenih trenera, ona spada među najuspješnije članove Karate kluba "Hercegovac"iz Bileće. Predanost i posvećenost su je dovele tu gdje je. Redovno trenira, pa su i rezultati ti koji su očekivani.

Saška Ilić

"Treniram tri puta tjedno, ali prije svakog natjecanja, treninzi su češći i iscrpniji. Ja sam više ljubitelj kata, za koje sam se i oprijedijelila u odnosu na borbe. Kate su mi zanimljivije i trudim se da svaki potez dovedem do savršenstva."

Saška Ilić

Država koja ima ovakvu mladost ne treba brinuti. Sport prije ulice, rezultati prije letargije i lijenosti. Saška Ilić je tinejdžerica koja svojim zalaganjem može biti primjer brojnima, samo treba tražiti na pravoj adresi.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.