JUDO Klub iz Mostara na državnom prvenstvu 'pokupio' 14 medalja

Judo klub Herceg u Zvorniku 2023
J.K. Herceg

U subotu (29.4.) u Zvorniku je održano državno prvenstvo za juniore do 21 godine i mlađe kadete do 15 godina. Turnir je okupio oko 300 judaša s područja Bosne i Hercegovine. Judaši 'Hercega' okitili su se s 14 medalja te peharom viceprvakinja za uzrast juniorki.

U uzrastu do 15 godina (muški i ženske mješovito), 'Herceg' je zauzeo treće mjesto u ukupnom poretku. Zlatne medalje osvojili su: Lana Čović Stanić, Petra Čuljak i Nikola Dankić.

Srebrene medalje su osvojili Ivana Buntić i Eva Pindžo, dok su se za bronce izborili Ivan Miličević, Ivano Đinkić, Ivano Čarapina, Nera Prce, Lorena Vučić, Gabriela Raič, Klara Marić, Petra Jovanović i Nina Grubišić Čabo.

"Dužni smo istaknuti našu Lana Čović Stanić koja je ove godine dvostruki državni prvak. Nakon najviše stepenice na kadetskom prvenstvu države isti uspjeh ponavlja i na juniorskom prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Lana je do sada u svojoj judo karijeri osvajala zlata na državnim prvenstvima u svim uzrastima u kojima je nastupala (U13, U15, U18, U21)", istaknuli su iz Judo kluba 'Herceg' te dodali su ove godine dali ukupno osam državnih prvaka što ih svrstava među tri najbolja kluba u Bosni i Hercegovini po broju državnih prvaka.