Judaši 'Neretve' se sjajno predstavili i osvojili pet medalja

Judo klub Neretva u Sarajevu
J.K. Neretva

Na turniru u Sarajevu 'BiH and Nippon' koji okuplja veliki broj natjecatelja sudjelovalo je ovoga puta 48 judo klubova iz BiH i Crne Gore sa oko 400 natjecatelja

Judo klub 'Neretva' iz Mostara poveo je sedam natjecatelja, većinom početnika, a osvojeno je ukupno pet sjajnih odličja, jedno peto i jedno sedmo mjesto. Osvojene su dvije zlatne, jedna srebrena i dvije brončane medalje.

U uzrastu mlađih kadeta (U-16) zlatnu medalju osvojio je Rino Vrljić u kategoriji do 60 kg. U uzrastu mlađih kadetkinja (U-16) brončanu medalju osvojila je Ajdina Aličić u kategoriji do 57 kg. Najuspješnji u uzrastu juniora (U-21) bio je Srđan Ajvaz u kategoriji do 90 kg, te osvojio zlatnu medalju.

U uzrastu pionira (U-13) brončanu medalju osvojio je Đulijano Osmanović u kategoriji do 46 kg, dok je za pionirke (U-13) bila najuspješnija Elvira Seferović u kategoriji do 52 kg te osvojila srebrenu medalju. Peto mjesto osvojila je Enisa Seferović (U-13) u kategoriji do 40 kg, dok je sedmo mjesto osvojila Dženita Osmanović (U-13) u kategoriji do 57 kg.

"Moramo istaknuti kako su očekivane zlatne medalje Vrljića i Ajvaza, koji su odavno ostavili veliki trag na tatamiju diljem Balkana, ali i šire i da nema natjecanja sa kojeg se vraćaju bez neke od sjajnih odličja, većinom onih najuspješnijih. 

Međutim, obzirom da smo poveli i pionire 'Neretve' većinom početnike te su im ovo tek druga, treća natjecanja u životu, veoma smo ponosni na njih i na njihovu želju za sudjelovanjem i pokušajem da dođu do sjajnih odličja", ističe trener ovog kluba.