JK BORSA Odlično predstavljanje kluba i Mostara u Sloveniji na državnom prvenstvu

Judo Borsa u Sloveniji 2022
J.K. Borsa

Džudaši mostarske 'Borse' ovog vikenda zabilježili su nastupe na međunarodnom judo turniru u Žiriu, pored Ljubljane, te na seniorskom prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Organizacija turnira u Žiri-u obuhvaćala je više uzrasnih kategorija, a Mostarci su doputovali sa posadom od 26 natjecatelja. Turnir je okupio 366 natjecatelja i 30 klubova iz Slovenije, Italije i BiH. Mladi 'Borsaši' osvojili su 25 odličja: 10 zlatnih, šest srebrenih, devet brončanih.

Zlato su osvojili: Jan Bošnjak, Luka Leko, Dora Radišić, Agata Mirko, Marija Velc, Petra Ljubić, Josipa Božić, Elena Ćorić, Borna Pehar, Mitar Šimunović. Srebrene medalje su osvojili: Viktor Vranić, Gabrijel Velc, Sara Popović, Marta Lakičević, Marija Dogan, Anđela Dogan.

Judo Borsa u Sloveniji 2022

Brončana odličja su osvojili: Nikola Krišto, Marin Leko, Svea Dragoje, Petar Zadro, Leon Ćorić, Lana Zelenika, Ana Čorlija, Petra Soldo, Anđela Ljubić.

Prvenstvo BiH održano je u Bijeljini u organizaciji judo saveza BiH i judo kluba 'Panter', a prvenstvu su pristupili najbolji džudaši u toj uzrasnoj kategoriji. Viceprvaci BiH postali su Darijan Faletar (-100) i Mia Maksumić (-57). Brončanim odličjima okitli su se Monika Zadro, Sara Prkačin i Aljoša Čvoro.