J.K. HERCEGOVAC U Mostar stiglo još 26 medalja

Judo klub Hercegovac u Banja Luci 2021
J.K. Hercegovac

U subotu 3.7. održan je judo turnir 'Banja Luka 2021' u organizaciji Judo kluba 'Zvijezda', a sve u sklopu manifestacije 'Dani Judoa u Banja Luci'. Sam turnir okupio je nešto manje od 600 judaša iz 50-ak klubova iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Njemačke i Bugarske. 

Jedan od tih 50-ak klubova bio je i mostarski 'Hercegovac'. Niz dobrih rezultata 'Hercegovca' nastavili su ovaj put najmlađi uzrasti tog kluba i okitili se s 26 medalja te odlična tri pehara za najbolje uzraste i to U9 - najbolja ekipa turnira, U11 - druga najbolja ekipa turnira te U13 - druga najbolja ekipa turnira. 

Osim natjecanja putovanje je iskorišteno i za kupanje na jednom od vanjskih bazena u Banja Luci. Osvajači zlatnih medalja: Helena Jović, Anđela Cvitanović, Nikola Primorac, Patrik Kolobara, Dominik Senkić, Petra Čuljak, Lorena Vučić.

Srebrene medalje: Ana Elpeza, Luka Pušić, Ivan Marić, Marko Gačić, Jan Gubeljić, Nera Prce, Laura Sušac, Dea Dobroslavić, Niko Novak. Brončane medalje: Tomislav Čuljak, Niko Zovko, Nikola Rajič, Petra Glavina, Katja Tomić, Ivano Zovko, Fabian Galić, Vana Šarac, David Azinović i Erika Malešević.

Ovim turnirom završen je prvi dio sezone za 'Hercegovce', a u nešto više od šest mjeseci 'Hercegovac' je imao sljedeću statistiku: sudjelovanje na devet turnira; osvojeno je 209 medalja od čega 74 zlata, 57 srebrenih i 78 brončanih; 14 ekipnih pehara za najbolju ekipu i najbolje uzraste turnira; ekipni prvaci države u uzrastima U-13 i U-15 te viceprvaci države u uzrastu U-11.

Osim toga ostvareni su i ovi uspjesi: najbolji klub judo saveza Herceg-Bosne u svim uzrastima osim kadeta; osvajači državnih medalja u svim uzrastima od djece do seniora; najbolja sportašica mlađa kadetkinja za 2020. Nika Zovko; za viši judo stupanj položilo je 29 članova kluba; sudjelovanje na jednom od najjačih judo turnira u Europi, Europa Kup u Sarajevu za juniore; 14 članova 'Hercegovca' ove sezone je u reprezentaciji BiH u judou.

Iz kluba su poručili kako su iznimno zadovoljni prvim dijelom sezone te se nadaju kako će i drugi dio sezone biti uspješan kao i prvi.