FOTO  Iza Božidara je najbolja sezona u karijeri, cilj mu je zlatna medalja na Olimpijskim igrama

Džudo klub Trebinje Božidar Vučurević
Hercegovina.info

Trebinjski džudaš Božidar Vučurević pamtit će 2023. godinu po brojnim uspjesima, a posebno mjesto zauzima priznanje za najboljeg sportaša Republike Srpske u 2023. godini. Vučurević je i ranije ponio titulu najperspektivnijeg sportaša Republike Srpske, a laskavo priznanje za sportaša godine ugrabio je iz trećeg pokušaja.

"Osjećaj je fenomenalan, ovo priznanje mi puno znači i trudit ću se da se i sljedeće godine nađem u društvu najboljih. Ove godine napravio sam dosta dobrih rezultata, a neki od najznačajnijih su zlatna medalja na prvenstvu Balkana, zlatna medalja s Europskog kupa, peto mjesto sa Svjetskog kupa, sudjelovao sam na dva GRAN PRI turnira tako da su to neki od mojih najznačajnijih rezultata ove godine”, kaže Vučurević za Hercegovina.info.

Džudo klub Trebinje Božidar Vučurević

Božidar tek kreće u ostvarivanje svojih snova, a najveći san mu je, kaže, zlatna medalja na Olimpijskim igrama.

“Najveći san mi je osvojiti zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Sljedeće godine ću imati priliku pokušati izboriti normu za Olimpijske igre i samim tim i priliku osvojiti medalju. Sustav natjecanja u džudu je najsličniji natjecanju u tenisu. Tijekom cijele godine imamo GRAND PRI turnire i GRAND SLAM turnire, na kraju godine imamo završni masters turnir koji nosi najviše bodova. Dvije godine pred Olimpijske igre skupljaju se i zbrajaju bodovi sa svih tih natjecanja i na kraju 25 natjecatelja iz svjetskog vrha dobiva priliku otići na Olimpijske igre”, objašnjava Vučurević.

Mitar Mrdić, trener Džudo kluba “Leotar” i sam je ponio titulu najboljeg sportaša Republike Srpske za 2008. godinu. Kaže da je izuzetno lijep osjećaj kada kao bivši as izvede na put novog prvaka.

Džudo klub Trebinje Božidar Vučurević

“To je kažem izuzetno lijep osjećaj jer znam koliko je džudo težak sport, velika je konkurencija, nije lako napraviti rezultat ali radili smo duži niz godina i polako taj akumulirani rad je počeo da daje svoje rezultate. Što se tiče Džudo kluba možemo reći da je klub nastavio s dobrim rezultatima u svim uzrasnim kategorijama, od pionira do seniora, u svim kategorijama smo imali na prvenstvima jedan od tri trofeja tako da možemo biti zadovoljni i s mladim uzrastima, ali i sa seniorima. Kao što znate, Božidaru je ovo jedna od najboljih godina u karijeri”, istakno je Mrdić.

Pred Božidarom Vučurevićem su novi sportski izazovi, a nema sumnje da će predanim radom i ogromnom voljom koja ga krasi ostvariti svoje snove, pa možda i onaj najveći, zlatnu olimpijsku medalju.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.