IZ ZAGREBA S LJUBAVLJU Mladi judo natjecatelji u Mostar donijeli novih 13 medalja

Judo klub Herceg u Zagrebu 2022
J.K. Herceg

U subotu 26.11. u Zagrebu održan je međunarodni judo turnir 'Kup Lika'. Turnir je okupio 500 judaša iz 50 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Slovenije, Rusije, Grčke, Italije, Srbije i Mađarske.

Članovi mostarskog Judo kluba 'Herceg' s ovoga turnira donijeli su 13 medalja i to četiri zlata, tri srebra i šest bronci. Ovi rezultati 'Herceg' su digli visoko na ljestvici pa je od 50 klubova na kraju završio kao četvrti. Iza sebe 'Herceg' je ostavio ekipe Austrije, Grčke, Italije, Slovenije itd...

Osvajači medalja - zlatne medalje: Nikola Dankić, Stefan Juka, Bojan Gačić i Petra Čuljak. Srebrene medalje su dobili Petra Čuljak (dupli start), Nera Prce i Bojan Gačić (dupli start). Brončana odličja su osvojili Lorena Vučić (dvije bronce), Nera Prce, Ilan Okić, Marko Gačić i Dominik Senkić.

Na korak do medalje i peto mjesto bila je Sara Buntić. Klub su još predstavljali Jan Gubeljić, Ivano Čarapina i Tomislav Brkić. Prije kraja godine, 'Herceg' će sudjelovati na još nekoliko natjecanja u regiji te organizirati polaganje za više pojaseve.