Ivan Kvesić borit će se za broncu na turniru u Tokiju

Ivan Kvesić karate

Ivan Kvesić izborio je dvoboj za broncu u kategoriji do 84 kg na turniru Svjetske karate lige u Tokiju.

Pobijedio je Makedonca Berata Jakupija s 1:0, predstavnika Bosne i Hercegovine Merisa Muhovića istim rezultatom, Kazahstanca Daniyara Yuldasheva s 2:1, a u polufinalu minimalno izgubio od Iranca Poorshaba takodjer s 2:1. Za broncu Kvesić će se sutra boriti s Bjelorusom Antonom Isakauom.

Alessandra Hasani u kategoriji do 55 kg pobijedila je englesku karatisticu Carlu Burkitt s 3:1, izgubila od Tajvanke Tzu-Yun Wen 2:0, a u repasažu bila bolja od natjecateljice Tajlanda Tippawan Khamsi s 3:0 i na sudačko preglasavanje od Iranke Taravat Khaksar nakon što je borba završila 0:0. Protivnica u borbi za broncu bit će joj Španjolka Carlota Osorio Fernandez.

Na korak do borbe za brončanu medalju u repasažu ostala je Jelena Pehar u kategoriji do 50 kg. Nakon što je izgubila od Iranke Sare Bahmanyar s 3:0, u repasažu Pehar je svladala Malezijku Madhuri Poovanesan s 1:0, ali i ispala porazom od Japanke Ayake Tadano s 3:0.

Slično je prošao i Zvonimir Živković u teškoj kategoriji (+84 kg). Pobijedio je Poljaka Macieja Gebku sudačkim preglasavanjem (borba bez bodova), potom uspjeh nad Rodom Timmermansom s Curacaa 2:0, te Brazilcem Adamom Ramosom s 3:1. U četvrtfinalu je izgubio od Nijemca Jonathana Hornea s 1:0, a u repasažu od Japanca Daikija Anda s 2:0.

Do repasaža je stigao i Stjepan Štimac (-67 kg). Zbog pravila prvog osvojenog boda izgubio je od Japanca Hirota Gomya premda je borba završila 1:1, a na sudačko preglasavanje u repasažu uspješniji je bio Srbin Stefan Joksić.

U osmini finala ispali su Anđelo Kvesić (+84 kg) i Lucija Lesjak (+68 kg), a na prvoj prepreci Ana Lenard (-61 kg), Boran Berak (-67 kg), Enes Garibović i Ivan Martinac (-75 kg), te Ante Mrvičić (-84 kg).

U katama Vlatka Kiuk nije izborila završni dio natjecanja, u svojoj kvalifikacijskoj skupini zauzela je 6. mjesto.

Na turniru u Tokiju, koji je ujedno i jedan od kvalifikacijskih za OI koje će se sljedećeg ljeta održati u istom gradu, sudjeluje 649 natjecatelja iz 79 zemalja. Uoči turnira Svjetske lige hrvatska karate vrsta obavila je šestodnevne zajedničke pripreme s reprezentacijom Japana u Tokamachiju.

HMS