INOZEMSTVO Vrlo dobar uspjeh mostarskog judo kluba u Italiji

Judo klub Herceg u Italiji 2023
J.K. Herceg

U Napulju u Italiji 11. i 12. veljače održan je europski judo kup za kadete i kadetkinje. Kup je okupio 400 judaša iz 23 zemlje širom svijeta. Ovaj turnir je službeni turnir svjetske i europske judo federacije i kao takav spada u najjače turnire na cijelom svijetu!

Iz najmlađeg mostarskog ali i bosanskohercegovačkog judo kluba 'Herceg' sudjelovalo je osam natjecatelja i to u sastavu: Gabriela Raič - 44 kg, Lana Čović Stanić - 57 kg, Petra Jovanović - 57 kg, Stefan Juka - 60 kg, Ivana Buntić - 63 kg, Nina Grubišić Čabo - 70 kg, Ivano Đinkić - 73 kg i Ivan Milićević - 81 kg.

Povijesni rezultat za mostarski judo ostvario je 'Herceg' osvojivši dvije bronce, jedno peto i jedno sedmo mjesto. To je prvi put da se s jednog europskog kupa vraćaju dvije medalje u Mostar u isti klub kao i prvi puta da je ženska judašica stala na postolje jednog europskog kupa.

Judo klub Herceg u Italiji 2023

Bronce su uzeli i tako ispisali nove stranice mostarske sportske povijesti Ivana Buntić - 63 i Ivan Milićević - 81. Ivana je slavila u četiri borbe, a u jednoj poražena dok je Ivan slavio u pet borbi i u jednoj borbi poražen.

Nina Grubišić Čabo osvojila je peto mjesto u kategoriji do 70 kg što joj donosi nove bodove na svjetskoj ljestvici, a Gabriela Raič iako joj je tek prvi kadetski kup, osvojila je sedmo mjesto i svoje prve bodove.

S ovim rezultatom 'Herceg' u svojim redovima ima čak četiri judaša što su u svjetskih top 30 u svojim kategorijama što se u povijesti bosanskohercegovačkog kadetskog juda nikad nije dogodilo. Iz kluba kažu kako je sezona tek krenula i kako u budućnosti očekuju još ovakvih i sličnih rezultata. Sada slijedi državno prvenstvo za kadete pa nakon toga novi europski judo kup, ovog puta u Zagrebu, navodi se iz 'Hercega'.