Hercegovci se kući vratili sa zlatnim i brončanim odličjima

Judo klub Hercegovac
JK Hercegovac

Za vikend je održano prvenstvo Bosne i Hercegovine u judou za kadete i kadetkinje te mlađe dječake i djevojčice. Turnir se održavao u Lukavcu u organizaciji istoimenog judo kluba, a okupio je 50-ak judo klubova iz Bosne i Hercegovine.

Judaši i judašice 'Hercegovca' iz Mostara ostvarili su izvanredne rezultate osvojivši četiri zlatne i pet brončanih medalja. U ukupnom poretku 'Hercegovac' je proglašen najuspješnijom ekipom s velikom bodovnom razlikom za prvim pratiteljem Judo klubom 'Randori' iz istočnog Sarajeva.

Zlatne medalje u uzrastu kadeta osvojili su Mario Novak, Petar Kožul i Ivano Đinkić. Bronce su pripale Ivani Buntić, Luki Bubalu, Nini Grubišić Čabo i Martinu Prci.

Osvajači zlatnih medalja sada su postali reprezentativci te ih očekuju nastupi na velikim i ozbiljnim turnirima. U uzrastu do 13 godina zlatnu medalju osvojila je Sara Planinić i izborila nastup na prvenstvu Balkana dok je Jan Gubeljić osvojio brončanu medalju. Idući vikend 'Hercegovac' očekuje još jedno državno prvenstvo, ovaj put za juniore i starije pionire koje će se održati u Vitezu, priopćeno je iz ovog kluba.