GOSTOVANJE U VISOKOM 'Cro Star' bogatiji za 22 medalje

Taekwondo klub Cro star u Visokom 2023
Taekwondo klub Cro Star

U nedjelju je u Visokom održan međunarodni taekwondo turnir 'Bosna Rudar Open' na kojem je nastupilo 563 natjecatelja iz četiri države (Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine).

Mostarski Taekwondo klub 'Cro Star' ostvario je i na ovom turniru izvrsne rezultate. 13 natjecatelja izborilo se za 22 medalje (od tog čak 12 zlatnih, pet srebrenih i pet brončanih medalja) te tri ekipna pehara.

Zlatne medalje su osvojili: Mia Ivanković (dvije zlatne), Niko Krešić (dvije zlatne), Antonia Marić (dvije zlatne), Iva Marić (dvije zlatne), Marko Bevanda, Mateo Barbarić, Nikol Marić, Petra Bukvić. Srebrene medalje su osvojili: Josip Bevanda, Marko Bošnjak, Matej Dankić, Mateo Barbarić, Ana Drežnjak. Brončana odličja su osvojili: Mia Drežnjak (dvije bronce), Marko Bošnjak, Ana Drežnjak, Petra Bukvić.

U disciplini kick osvojen je pehar za ekipno 1. mjesto u uzrastu djevojčica, za ekipno 3. mjesto u kicku za dječake, a osvojen je i pehar za ekipno 3. mjesto u vrtićancima. Petra Bukvić proglašena je za najbolju djevojčicu na kicku. Antonia Marić je druga najbolja djevojčica u vrtićankama. Iva Marić je treća najbolja djevojčica na kicku a Niko Krešić je treći najbolji dječak njegovog uzrasta.

"Ekipa je bila fantastična. Imali smo predstavnike u vrtićancima, mlađim kadetima, kadetima i juniorima te smo u svim uzrasnim skupinama bili uspješni. O tom svjedoči i broj pobjeda. Naših 13 natjecatelja je imalo oko 40 pobjeda na turniru, a od 22 medalje čak 12 je zlatnih", rekla je trenerica Klaudia Marić.

Treneri Klaudia Marić i Boris Knezović vodili su ekipu u Visoko. Turnir se održao na sedam borilišta s elektronskom opremom Daedo. Za Mostarce nema odmora. Kalendar natjecanja je pun te nastavljaju trenirati punom parom, priopćeno je iz tog kluba.